U bent hier: Home › Fietsen › Fietsen algemeen Actieve bezoekers: 54, waarvan 0 geregistreerd en 54 gast(en).

Fietsen algemeen

Fietsen en de EIJV

Wat is er mooier om tijdens het beoefenen van je favoriete sport ook gevarieerd te kunnen trainen en activi­teiten te doen met andere sporten? Verandering van spijs doet eten, dit geldt zeker voor sport. Het mooie van schaatsen en in-lineskaten is het feit dat het zeer goed te combineren is met fietsen, zie de insteek van de Lotto-Jumbo-ploeg voor schaatsen en fietsen. Velen zijn ons voorgegaan en vandaar dat binnen onze vereniging een aantal mensen actief bezig is met fietsen, zowel met racefietsen als met ATB.

De hoofdmoot blijft schaatsen en in-lineskaten, maar het fietsen hoort er helemaal bij. Het feit dat je met fietsen een grotere actieradius haalt dan met alleen baanactiviteiten rondom ons clubhuis, is een positief gegeven naar onze sponsoren. De clubkleding is dan ook goed te gebruiken voor het fietsen.

In het voorjaar 2015 hebben de EIJV en de WVE (WielerVereniging Ede) de intentie uitgesproken om gezamen­lijk activiteiten te ontplooien en voor alle leden het sporten breder neer te leggen en daar waar mogelijk te combineren. Zie de agenda op de site.

Op de site vind je in het menu fietsen alle informatie over de diverse fietsactiviteiten van de EIJV.

Tot slot

Fietsen is meer dan de ketting strak leggen (een hoog constant tempo opleggen).

Fietsen is een unieke kans om conditioneel sterker te worden, interval, sprint, kracht.

En wat te denken van tactiek. De tactisch slimme renner die wacht tot de anderen uitgeput zijn om dan zelf een demarrage te plaatsen, heeft zich gehouden aan de stelregel: eerst het bordje van de concurrentie leegeten voordat je je eigen bordje leegeet.

Maar ja, wat is wijsheid? Hoe groot is het genoegen om na afloop te concluderen dat je met de tong op het stuur in het rood bent gegaan en je letterlijk het snot voor de ogen hebt gereden. Dan win je wel niet de sprint, maar het sportieve genoegen is voor jou!

Met sportieve groet,

Cor van Kessel,
TC-lid wielrennenLaatst gewijzigd op 16-3-2019 13:56:30 - auteur(s): Cor van Kessel


Ogenblik a.u.b. ...