U bent hier: Home › Nieuws › Nieuwsoverzicht Actieve bezoekers: 52, waarvan 0 geregistreerd en 52 gast(en).

Nieuwsoverzicht - alle nieuwsitems op rij

Algemeen Nieuws: Voorbereiding Inzell
   (07-08-2019, door: Hans Silvis)

Heel voorzichtig begint al het vooruitkijken naar het winterseizoen. De informatie op de website over de reis naar Inzell is aangepast. Zie onder tab Activiteiten.

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Skeelerronde Otterlo wisselt regen en zon af
   (21-07-2019, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

Afgelopen zaterdag moest, net als de voorgaande 32 edities van de Skeelerronde Otterlo, een dag zijn om de skeelersport in het zonnetje te zetten. Helaas gooide regen roet in het eten. “De weergoden zijn ons niet gunstig gezind vandaag” besloot Rob Hummelen, organisator van de skeelerronde aan het einde van dag.

Met enige vertraging startte het Open Gelders Kampioenschap vroeg in de middag op een nat wegdek. Helaas begon het halverwege de wedstrijd van de pupillen harder te regenen en klonk er onweer, waarna de wedstrijd werd ingekort en beëindigd door de jury. Brit van der Linden en Junior de Bois werden de eerste Gelderse Kampioenen en mochten op het podium de kampioenstrui aantrekken. Met meer regen en onweer op komst, besloot de jury alle wedstrijden in de middag af te gelasten.

Clinics en mini-elfstedentocht
Na de regenbuien leek het erop dat het toch een uurtje droog zou blijven. Schaatsteam Reggeborgh gaf samen met de Edese IJsvereniging skeelerclinics aan de plaatselijke jeugd op het asfalt dat gelukkig snel opdroogde. Vlak voordat de mini-elfstedentocht begon, viel er weer een enorme bui. De kinderen hadden er gelukkig weinig last van en bleven lachend hun rondjes rijden. Luid aangemoedigd door het dappere publiek dat de buien trotseerde.

Piet Paulusma
De organisatie stond ondertussen voortdurend in contact met weerman Piet Paulusma die hen goed op de hoogte hield van actieve onweersbuien. Skeeleren in de regen zijn de meeste rijders wel gewend, maar bij onweer is het te gevaarlijk. Om geen enkel risico te nemen, werd besloten om de race om de gouden Luctra niet door te laten gaan. De finale van de KNSB-marathon cup werd verplaatst naar later op de avond omdat dan de kans op regen minimaal was. Helaas bleek tijdens de race van de dames hoe wisselvallig het Nederlandse weer kan zijn en moest de race direct worden afgebroken uit veiligheidsoverwegingen. Ook de heren marathon kon helaas niet doorgaan. Een domper op een mooie dag.

In het zonnetje
Traditiegetrouw werden enkele kampioenen in het zonnetje gezet tijdens de Skeelerronde Otterlo. Zo werden o.a. de gebroeders Mulder, sportman van het jaar Kjeld Nuis, schaatsster Joren ter Mors en aanstormende talenten Joy Beune en Marit van Beijnum gehuldigd. De voltallige Canadese ploeg was eveneens naar Otterlo gekomen. EIJV-voorzitter Jan Vellinga vroeg ook de Edese clubkampioenen, Jasmijn Hiddink, Jan Hein Verhoeff en Chaim Boer, op het podium: “want ook grote kampioenen zijn ooit begonnen bij een club.” Daarmee liet de skeelerronde Otterlo zich van zijn beste kant zien: top- en breedtesport gaan hand in hand tijdens dit gezellige evenement.
Hopen dat er volgend jaar minder regen valt.

 

 

 

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Sportaward voor Marit van Beijnum
   (21-07-2019, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

De Bennekomse Marit van Beijnum is afgelopen zaterdag in het zonnetje gezet tijdens de 33e editie van de skeelerronde Otterlo.

Peter de Pater reikte sporttalent Marit de Sportaward Gemeente Ede 2019 uit. De jury was van mening dat Marit van Beijnum een van de Sportawards 2019 verdient als “waardering voor de behaalde prestaties van het afgelopen jaar (redactie: deelname aan NK, EK, WK en Jeugd Olympische Spelen). Het is ook zeker een erkenning van het sporttalent dat aanwezig is en een aanmoediging voor de toekomst”, aldus de enthousiaste wethouder Sport.

De Sportaward is een initiatief van Sportservice Ede, Sportforum Ede en de gemeente Ede voor bijzondere sportprestaties in de gemeente Ede.

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Zomervakantie bij de EIJV
   (18-07-2019, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

 

Tijdens de zomervakantie van 22 juli tot 19 augustus zijn er geen skeeler-en bostrainingen.

 

In deze periode is de skeelerbaan op maandag- en donderdagavond van 19.00 tot ca. 20.30 uur wel open om zelf te rijden. Er wordt echter geen training gegeven.

Wil je een trainingsschema? Vraag het aan je trainer in de betreffende app-groep.

 

Ook de skeelerinstuif ligt stil tot en met 28 augustus. Op 4 september is de eerste skeelerinstuif er weer. Kinderen die in deze zomerperiode wel willen skeeleren, zijn op donderdagavond welkom tijdens het recreatieve uur van 19.00 tot ca. 20.30 uur.

 

Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie!

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Clubkampioenschappen 2019
   (12-07-2019, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

Donderdagavond 11 juli werden de skeelerclubkampioenschappen 2019 gehouden. 32 EIJV'ers stonden aan de start op een onverwacht mooie skeeleravond. Het weer werkte perfect mee, met een zacht briesje en 23 graden was het perfect skeelerweer. 

Er is hard gereden met mooie tijden en vaak zelfs persoonlijke records op de tijdrit. De medaille uitreiking is voor alle deelnemers op de seizoenswissel in september.

De nieuwe clubkampioenen zijn ook bekend: Jasmijn Hiddink en Chaim Boer. 

Uitslagen Clubkampioenschappen 2019

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Goede skeelerprestaties in Oudewater
   (07-07-2019, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

Op de skeelerbaan van S.V.O. Oudewater, die niet zou misstaan in een Anton Pieck schilderij, stonden afgelopen zaterdag zes rijders van de Edese IJsvereniging aan de start. Bij de jongste jeugd kreeg Mart Leroy de zilveren medaille omgehangen na een aantal mooie races. Monique de Groot reed in een sterk deelnemersveld naar een tiende plaats.

Bij de oudste pupillencategorie deden er drie EIJV’ers mee: Inge Blaakmeer (6e), Jasmijn Blankert (7e) en Thea de Groot (8e). De dames maakten het onderling behoorlijk spannend en keken na afloop dan ook tevreden terug op deze wedstrijd. Niels Teunissen werd vijfde in het eindklassement, mede dankzij een goede tijdrit waarop hij derde werd.

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Goede sfeer bij derde Kelderman Inline Cup
   (01-07-2019, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

Terwijl heel Ede afgelopen vrijdag een beetje bijkwam van de warme dagen, reden 53 kinderen de derde Kelderman Inline Cup op de skeelerbaan van de Edese IJsvereniging. Een record!

Daar waar het aantal deelnemers aan inline-skate wedstrijden op landelijk niveau wat afneemt, zien we bij de Edese IJsvereniging juist een tegengestelde beweging bij de jongste jeugd. De EIJV begon de laagdrempelige wedstrijden drie jaar geleden om kinderen kennis te laten maken met de skeelersport. Dat dat goed lukt, bewijst het toenemende aantal deelnemers voor de Kelderman Inline Cup.

Daarnaast geven we ook veel clinics op de eigen skeelerbaan en op locatie. Op die manier hopen we nog meer kinderen (en volwassenen) te enthousiasmeren voor de skeelersport. Hiervoor hebben we, o.a. met EdeDoet cheques, skates en beschermingsmateriaal gekocht zodat ook kinderen zonder skates kunnen meedoen aan de clinics. Om dit materiaal goed te kunnen vervoeren is afgelopen vrijdag de nieuwe kar met bestickering in gebruik genomen.

Op dinsdag 27 augustus is de Heideweek skeelerwedstrijd, tevens de vierde Kelderman Inline Cup, waaraan alle kinderen mee kunnen doen. Meer info en inschrijven op www.eijv.nl.


(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Inschrijving skeelerclubkampioenschappen geopend
   (24-06-2019, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

Op donderdag 11 juli om 19.00 uur starten we met de skeeler clubkampioenschappen 2019. Je kunt je vanaf nu inschrijven. Alle leden van de EIJV mogen deelnemen, ook als je geen ervaring met wedstrijden hebt. Let op: tijdens de clubkampioenschappen kan er NIET getraind worden op de baan.

 

Wat gaan we doen?
De clubkampioenschappen bestaan uit twee tijdritten (100 en 500 meter) en mini-marathon. Voor de jongste jeugd (P4) is er tweemaal een 100 meter. Voor elke afstand krijg je punten en wordt een eindklassement opgemaakt. De volgende categorieën doen mee:

 

 

Jongens

Meisjes

Pupillen 4

Geboren 2013-2016

Geboren 2013-2016

Pupillen 3

Geboren 2011-2012

Geboren 2011-2012

Pupillen 2

Geboren 2009-2010

Geboren 2009-2010

Pupillen 1

Geboren 2007-2008

Geboren 2007-2008

Kadetten

Geboren 2005-2006

Geboren 2005-2006

Junioren A+B

Geboren 2004-2001

Geboren 2004-2001

Masters

Geboren 1900-2000

Geboren 1900-2000

 

Per categorie maken we een klassement op en kun je op het podium terecht komen. Uiteraard is er na afloop voor alle deelnemers een medaille. En…wie overall de meeste punten heeft, mag zich een jaar lang EIJV-clubkampioen noemen. Deelname is niet verplicht, maar wel heel erg leuk. We leggen alles goed uit zodat je weet hoe je moet starten, waar je moet finishen etc. Uiteraard heb je een helm op en liefst ook andere beschermers (knie, elleboog en pols).

 

Tijdschema

18.15 – 18.45 uur            aanmelden bij het clubhuis (ook als je je vooraf hebt ingeschreven!)

18.45                              inrijden

Ca. 19.00 uur                   start 100 meter

Ca. 19.45 uur                   start 500 meter

Ca. 20.45 uur                   start mini-marathon

Ca. 21.00 uur                   huldiging

 

Inschrijven

Om de avond zo goed mogelijk te laten verlopen, vragen we je vooraf in te schrijven. Dat scheelt een heleboel tijd op de avond zelf. Je kunt je hier inschrijven.

Meld je op de avond zelf wel even aan tussen 18.15 en 18.45 uur in verband met het aanmaken van de startlijsten.

 

Vragen?

Heb je vragen over de clubkampioenschappen? Mail naar: clubkampioenschap@eijv.nl.

 

Tot de 11e!

Jelle & Kim

 

 

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Programma skeelerronde Otterlo
   (23-06-2019, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

Op zaterdag 20 juli organiseert de Stichting Skeelersport Otterlo in samenwerking met de Edese IJsvereniging de Skeelerronde Otterlo. Ook dit jaar is het weer een aantrekkelijk programma waarvoor ook de leden van de Edese IJsvereniging van harte uitgenodigd worden. Een impressie van de skeelerronde vind je in dit filmpje dat vorig jaar gemaakt is.

Programma (onder voorbehoud)

12.00-12.30 uur  Wedstrijd G Skaten

12.30-13.30 uur  Open Gelders Kampioenschap Marathon P1 & Kadetten

13.30-14.30 uur  Open Gelders Kampioenschap Marathon Junioren t/m Masters

14.30- 16.30 uur  Clinic en mini-Elfstedentocht voor de Otterlose Jeugd & beginnende jeugd Edese IJsvereniging onder begeleiding van team Reggeborgh

16.30-17.30 uur  Dames A Marathon. Met vele bekende namen.

17.30-18.50 uur: Showtime. Liefst acht vrouwen en acht mannen strijden om de felbegeerde Gouden Luctra Skeeler. Bij de vrouwen zullen de namen van Manon Kamminga, Irene Schouten en Jorien ter Mors niet ontbreken. Bij de mannen zijn de volgende rijders inmiddels al aangetrokken: Ronald Mulder, Michel Mulder, Patrick Roest, Kjeld Nuis, Crispijn Ariëns en Gary Hekman. Ook zullen tijdens Showtime vele bekende rijders gehuldigd worden voor opzienbarende titels die zijn behaald.

19.00-20.00 uur: Heren A Marathon. Ook hier komt de Nationale- en Internationale top aan de start.

Vanaf 20.00 uur een spetterende Feestavond op het Dorpsplein. De toegang tot het grootste Skeelerevenement van Nederland is wederom gratis.De grootste publiekstrekker is zonder twijfel de aanwezigheid van Kjeld Nuis. De sportman van het jaar in 2018 stond torenhoog op het verlanglijstje van de ambitieuze organisatie. Kjeld Nuis won op de Olympische Spelen zowel goud op de 1000 en 1500 meter. Tevens is hij tweevoudig wereldkampioen op de sprint. Ook is Kjeld Nuis in het bezit van het wereldrecord op zowel de 1000 alsmede 1500 meter. Nuis zal via een helikopter vlucht in Otterlo gaan landen.Een andere publiekstrekker is Patrick Roest. De opvolger van Sven Kramer, pas 23 jaar, werd in 2018 en 2019 wereldkampioen allround schaatsen. Een glansrijke carrière ligt voor hem in het verschiet.Uiteraard zullen de broertjes Ronald en Michel Mulder in Otterlo ook niet ontbreken. Zij mogen inmiddels tot de stamgasten genoemd worden.Bij de vrouwen is de grootste publiekstrekker Jorien ter Mors. Zij kent een imposante loopbaan. Drievoudig Olympisch kampioen en drievoudig wereldkampioen sprint. Ook heeft Jorien ter Mors vele gouden medailles bij het short track schaatsen binnen gehaald.

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Veluwe Skeeler Toertocht op 20 juli
   (23-06-2019, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

Op zaterdag 20 juli wordt voor de tweede keer de Veluwe Skeeler Toertocht  georganiseerd. De toertocht vindt plaats op de dezelfde dag als de skeelerronde Otterlo. 20 juli is dan ook uitgeroepen tot nationale skatedag! De prachtige tocht brengt je langs de mooiste plekjes van onze regio. De toertocht is uitgezet door ervaren skeeleraars over mooi asfalt. Deelnemers krijgen een routekaartje mee en kunnen kiezen uit 30 - 60 - 90 kilometer.

De Veluwe Skeeler Toertocht wordt georganiseerd door Schaats- en Skeeler Trainingsgroep Rijn-IJssel en de Edese IJsvereniging. Het is een individuele skatetoertocht: je kunt de toertocht op eigen tempo rijden en bepaalt zelf de rustpauzes. Een helm is verplicht, overige beschermingsmaterialen worden sterk aangeraden.

Inschrijven
Je hoeft je niet vooraf in te schrijven. Dit kan op de dag zelf op 1 van de 3 startlocaties. Kosten: 6,00 euro p.p.

Startlocaties
Je kunt de toertocht op 3 verschillende locaties starten: Ede, Otterlo en Arnhem. Je kunt kiezen waar je wilt beginnen en eindigen. Starten kan tussen 10.00 en 12.00 uur. De eindtijd is 16.00 uur.

Ede:
Pannekoekenhuis De Langenberg
Arnhemseweg 120
6711 HJ Ede

Otterlo:
De Waldhoorn
Dorpsstraat 2
6731 AT Otterlo

Arnhem:
Snackkiosk De Pitstop
Otterloseweg 1
6816 TE Arnhem

Vragen? Stuur een e-mail aan: skeeleren@eijv.nl

 

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: 6 en 7 september 24KIKA
   (23-06-2019, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

 

Ook dit jaar doen we als EIJV weer mee aan 24Kika. 24 uur skeeleren om zoveel mogelijk geld op te halen voor stichting KinderKanker.

414 rondes, 1242km, 8149 euro, 7 blaren, 2 schaafplekken en een heel goed gevoel.  Dat hielden de rijders van de Edese IJsvereniging over aan 24 uur skeeleren vorig jaar over na deelname aan 24Kika. 24Kika wordt gehouden op de 3 kilometer baan van FlevOnice. Tijdens het evenement rijd je in estafettevorm een aantal rondjes per team, soms wissel je na 1 rondje, soms na een uur afhankelijk van je teamgenootjes.

De powerslide24kika in het kort

  • 24 uur lang skaten of skeeleren in teamverband (teams van 1 tot 6 personen)
  • Inzamelen van sponsorgeld door de verkoop van de ‘24Kika-loten’of door allerlei eigen ludieke sponsoracties.
  • Voor kinderen en volwassenen, voor tobbers & toppers (beginnelingen en ervaren sporters)
  • Teambuilding, prestatie en sport gaan hand in hand
  • Vierentwintig uur gezelligheid en feest!
  • Skaten volgens estafettesysteem: steeds één rijder per team op de baan
  • Eigen tempo & eigen strategie
  • Elke rijder probeert zoveel mogelijk geld op te halen voor KiKa op een speciale sponsorpagina.
  • Alle opbrengsten gaan naar Stichting KiKa

Meedoen?
Alle leden van de EIJV mogen meedoen, mits je 12 jaar of ouder bent en op het voortgezet onderwijs zit. Heb je zin om mee te doen? Meld je dan voor 1 juli aan bij onze skeelercoordinator Jelle van Beek:
skeeleren@eijv.nl.

Meer informatie?
Op
www.24kika.nl vind je meer informatie over het evenement.

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Wekeromse kinderen dol op skaten
   (05-06-2019, door: Hans Silvis)

Al voor het tweede jaar achterelkaar is de EIJV actief in het dorp Wekerom, dit als onder deel van het project Beweegdorp dat nu is afgesloten. Aan de kinderen in Wekerom worden net als vorig jaar 6 lessen aangeboden. De les voor de zomer hebben we afgesloten met een soort elfstedencircuit. Alle rondjes werden afgestempeld en de (vandaag 19) kinderen wilden zoveel mogelijk stempels halen. Ter afsluiting kreeg ieder kind een medaille en een diploma van #skatetijd. Voor de ouders hebben we een brief meegegeven om hun te wijzen op de woensdagmiddag-instuif op onze baan in Ede.

De lessen in Wekerom zijn mede mogelijk gemaakt door de kar die Keldermanbouw ter beschikking heeft gesteld aan de EIJV en die we altijd kunnen gebruiken, door subsidie van Beweegdorp Wekerom (via sportservice EDE) en de bijdrage van EDE-Doet. Verder kunnen het schoolplein gebruiken door medewerking van de School met de Bijbel in Wekerom.

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Bostraining Masters in ontwikkeling
   (04-06-2019, door: Hans Silvis)

De bostraining van de Masters is voortdurend in ontwikkeling.

De ene keer worden we door Hayco verrast met elementen uit het Athletic Skills Model, de andere keer verrast Marco ons met het gebruik van natuurlijke elementen zoals springen op boomstammen en schaatsprongen over een lange boomtak. Verder heeft Hans met de groep aandacht besteed aan de techniek van het hardlopen. Zo hopen we nog vele jaren in het bos geïnspireerd te kunnen trainen.

De jeugd was deze dinsdag actief op de baan en opkomst is hoog, De keuze om voor hen een aparte training te organiseren (uitgevoerd door Yvonne) valt dus goed uit.

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Speciale verenigingsavond 7 juni afgelast/uitgesteld
   (04-06-2019, door: Hans Silvis)

Afgelast wegens te weinig opgaven; we proberen het later in het jaar nog eens.

 

 

 

 

Op 7 juni organiseren we een speciale verenigingsavond. Deze avond is bedoeld voor alle sporters, maar in het bijzonder nodigen we de jongere sporters en hun ouders uit. 

 

We zullen op deze avond een paar korte presentaties geven over schaatsen, skeeleren en over lichamelijke ontwikkeling. Daarnaast willen we graag in gesprek met jullie over een veilig sportklimaat.  Er kunnen actuele thema's besproken worden zoals gebruik sociale media, groepsdruk en misbruik in de sport.

We sluiten de avond af met een presentatie over skeeler-onderhoud door Dick Nap. Degenen die alleen schaatsen kunnen er voor kiezen in de pauze weg te gaan. Zie voor het hele programma de agenda hieronder.  

We stellen het op prijs als jullie je aanmelden via de link in: Mijn EIJV / Mijn evenementen. Hiervoor moet je wel ingelogd zijn.

 

Komt allen.

 

namens de voorbereiders.

 

Hans Silvis

 

Datum: vrijdag 7 juni 2019

Plaats: Clubhuis EIJV

Tijd van 19:00-21:00 uur  (ontvangst vanaf 18:30 uur)

 

Agenda


1. Opening (bestuur)

2.  Sporten met passie en plezier


 # Schaatsen/skeeleren volgens opleidingsplan KNSB 

Hans Silvis

 # Atletische vaardigheden ontwikkelen (ASM)

Yvonne van Baardwijk

 # De wedstrijden en de regels (voor ouders en kind)

Jelle van Beek


3.  Veilig sporten

 

# algemene inleiding 

Wim Zeeman, Diana van Bemmel

 # subgroepen  (a. basisschoolleerlingen; b. middelbare schoolleerlingen c. ouders d. volwassen sporters; elk met een gespreksleider)


Pauze


4.  De kunst van het skeeleronderhoud

Dick Nap  (www.dicknap.nl)


5.  Afsluiting

 

PS

De ALV (Algemene Leden Vergadering)  is gepland op woensdagavond 15 mei. Meer info volgt later van het bestuur, maar zet de datum vast in je agenda. Ook hiervoor graag aanmelden bij Mijn EIJV/ Mijn Evenementen.

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Driemaal goud op NK Inline-skaten voor Marit van Beijnum
   (03-06-2019, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

Met ruim 40 kilometer per uur over een 200 meter piste skeeleren en op volle snelheid de krappe bochten pakken, je moet maar durven! De Bennekomse Marit van Beijnum deed het dit weekend en won 2 gouden en een bronzen medaille op het Nederlands Kampioenschap Inline-skaten in Wervershoof. Op zaterdag pakte ze nogmaals goud op de one lap op het wegparcours in Medemblik.

Snelle start
Met haar kenmerkende snelle start schoot ze telkens als snelste weg en geen van haar directe tegenstandsters kon haar meer inhalen. Van kop af aan won ze de 200 meter tijdrit en 500 meter inline. Op de 1000 meter behaalde ze brons. Op alle drie de afstanden prolongeerde ze haar Nederlandse titel. “Alle medailles zijn even bijzonder voor me, je staat toch op een NK en er kan van alles gebeuren. Ik heb er hard voor gewerkt en ben heel blij dat het is gelukt!” aldus een tevreden Marit. Met haar goede prestaties is de rijdster van RTC Midden ook geselecteerd voor het WK Inline-skaten dat van 7 tot 14 juli 2019 wordt gehouden in Barcelona.

Wegparcours
Naast Marit reden namens de Edese IJsvereniging ook Jasmijn Hiddink en Chaim Boer een prima NK. De beste resultaten werden behaald op het wegparcours. Jasmijn reed op de afsluitende puntenkoers prima mee en finishte in het peloton op de 14e plaats. Chaim werd 19e op de one lap. Voor de Edese rijders is het te hopen dat er snel duidelijkheid komt over een piste in Ede of nabije omgeving, want op het NK werd duidelijk dat zonder trainen op een piste het heel lastig is om in de top mee te doen.

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Recordaantal deelnemers aan Kelderman Inline Cup
   (26-05-2019, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

 

Prachtig weer zorgde afgelopen vrijdag voor een recordaantal van 52 deelnemers aan de Kelderman Inline Cup. Op het programma stonden een 100 en 300 meter tijdrit. Daarop werd menig tijd verbeterd. De wedstrijd werd afgesloten met een mini-marathon van een of meerdere rondes. Na de Inline Cup voor de jeugd, mochten ook de masters een 100 en 300 meter tijdrit rijden en daarna een mini-marathon.

We verzorgen deze zomer nog drie wedstrijden om kinderen in Ede en omgeving kennis te laten maken met de wedstrijd skeelersport.

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Tweemaal zilver voor Edese IJsvereniging
   (26-05-2019, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

Jasmijn Hiddink en Bauke van Beek reden afgelopen zaterdag in Zeist naar het zilver bij de vijfde Dave van Dam Inline Cup. Jasmijn werd tweede op de tijdrit van 660 meter, 3e op de 1000 meter inline en reed een tactische race op de puntenkoers. In de eerste vier ronden haalde ze elke ronde het maximale aantal punten waardoor ze aan het einde voldoende punten had om 2e te worden op dit lastige onderdeel. Bauke van Beek werd 4e op de tijdrit, 2e op de 1000 meter inline en reed evenals Jasmijn op de puntenkoers de eerste ronden op kop. Hij sprokkelde zo zijn punten bij elkaar en eindigde als 2e.

Ook voor de Edese pupillen was de zonnige baan in Zeist een mooie gelegenheid om te laten zien wat ze konden. Monique de Groot haalde een 10e plaats bij de DP2. Voor Jasmijn Blankert was het haar eerste race en daarin eindigde ze als 11e bij de DP1, net voor Thea de Groot die 12e werd. Bij de jongens pupillen 1 werd Niels Teunissen 4e op de tijdrit en 5e in het eindklassement.  

 

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Inzamelingsactie bij Kelderman Inline Cup op 24 mei
   (23-05-2019, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

Aanstaande vrijdag is de tweede Kelderman Inline Cup voor jeugd en masters. Heb je je nog niet eerder aangemeld via de website, meld je dan aan: inschrijven jeugd & inschrijven masters.

Voor een ludieke actie starten we een inzamelactie van oude apparatuur en daarvoor hebben we je hulp nodig. Deelname aan deze wedstrijd is dankzij onze sponsor Kelderman Bouw gratis, maar... deze keer willen we je vragen om een oud elektrisch apparaat of een oude lamp mee te nemen voor deze inzamelingsactie. Inleveren kan op de avond zelf ????je helpt er de club en het milieu mee. ????

Ps. Let op, het gaat om kleine apparaten...

 

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Speciale verenigingsavond 7 juni
   (06-04-2019, door: Hans Silvis)

Op 7 juni organiseren we een speciale verenigingsavond. Deze avond is bedoeld voor alle sporters, maar in het bijzonder nodigen we de jongere sporters en hun ouders uit. 

 

We zullen op deze avond een paar korte presentaties geven over schaatsen, skeeleren en over lichamelijke ontwikkeling. Daarnaast willen we graag in gesprek met jullie over een veilig sportklimaat.  Er kunnen actuele thema's besproken worden zoals gebruik sociale media, groepsdruk en misbruik in de sport.

We sluiten de avond af met een presentatie over skeeler-onderhoud door Dick Nap. Degenen die alleen schaatsen kunnen er voor kiezen in de pauze weg te gaan. Zie voor het hele programma de agenda hieronder.  

We stellen het op prijs als jullie je aanmelden via de link in: Mijn EIJV / Mijn evenementen. Hiervoor moet je wel ingelogd zijn.

 

Komt allen.

 

namens de voorbereiders.

 

Hans Silvis

 

Datum: vrijdag 7 juni 2019

Plaats: Clubhuis EIJV

Tijd van 19:00-21:00 uur  (ontvangst vanaf 18:30 uur)

 

Agenda


1. Opening (bestuur)

2.  Sporten met passie en plezier


 # Schaatsen/skeeleren volgens opleidingsplan KNSB 

Hans Silvis

 # Atletische vaardigheden ontwikkelen (ASM)

Yvonne van Baardwijk

 # De wedstrijden en de regels (voor ouders en kind)

Jelle van Beek


3.  Veilig sporten

 

# algemene inleiding 

Wim Zeeman, Diana van Bemmel

 # subgroepen  (a. basisschoolleerlingen; b. middelbare schoolleerlingen c. ouders d. volwassen sporters; elk met een gespreksleider)


Pauze


4.  De kunst van het skeeleronderhoud

Dick Nap  (www.dicknap.nl)


5.  Afsluiting

 

PS

De ALV (Algemene Leden Vergadering)  is gepland op woensdagavond 15 mei. Meer info volgt later van het bestuur, maar zet de datum vast in je agenda. Ook hiervoor graag aanmelden bij Mijn EIJV/ Mijn Evenementen.

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Voorbereiding skeelerseizoen
   (23-02-2019, door: Hans Silvis)

Terwijl overal nog op kunstijsbanen schaatswedstrijden worden verreden en er vorig jaar om deze tijd nog natuurijs kwam, zijn we gestart met de voorbereiding van het skeelerseizoen.  Deze zaterdag zijn de hekken weggehaald en is de kassawagen verplaatst. Vorige week zijn de skeelers  uitgezocht en klaargemaakt voor de skeelerclinics voor de jeugd.

Zaterdag 30 maart is de dag van de seizoenwissel met de uitreiking van de prijzen van het clubkampioenschap. 

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - [Volgende >>]


Ogenblik a.u.b. ...