U bent hier: Home › Nieuws › Nieuwsoverzicht Actieve bezoekers: 16, waarvan 0 geregistreerd en 16 gast(en).

Nieuwsoverzicht - alle nieuwsitems op rij

Algemeen Nieuws: Clubkampioenschappen Inline-skaten 2018: schrijf je nu in
   (14-08-2018, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

Op maandag 27 augustus om 19.30 uur starten we met de clubkampioenschappen 2018. Je kunt je vanaf nu inschrijven. Alle leden van de EIJV mogen deelnemen, ook als je geen ervaring met wedstrijden hebt. Let op: tijdens de clubkampioenschappen kan er NIET getraind worden op de baan.

Wat gaan we doen?
De clubkampioenschappen bestaan uit twee tijdritten (100 en 500 meter) en mini-marathon. Voor elke afstand krijg je punten en wordt een eindklassement opgemaakt. De volgende categorieën doen mee:

 

 

Jongens

Meisjes

Pupillen 4

Geboren 2012-2015

Geboren 2012-2015

Pupillen 3

Geboren 2010-2011

Geboren 2010-2011

Pupillen 2

Geboren 2008-2009

Geboren 2008-2009

Pupillen 1

Geboren 2006-2007

Geboren 2006-2007

Kadetten

Geboren 2004-2005

Geboren 2004-2005

Junioren A+B

Geboren 2003-2000

Geboren 2003-2000

Masters

Geboren 1900-1999

Geboren 1900-1999

 

Per categorie maken we een klassement op en kun je op het podium terecht komen. Uiteraard is er na afloop voor alle deelnemers een medaille. En…wie overal de meeste punten heeft, mag zich een jaar lang EIJV-clubkampioen noemen. Deelname is niet verplicht, maar wel heel erg leuk. We leggen alles goed uit zodat je weet hoe je moet starten, waar je moet finishen etc. Uiteraard heb je een helm op en liefst ook andere beschermers (knie, elleboog en pols).

 

Tijdschema

18.45 – 19.15 uur            aanmelden bij het clubhuis (ook als je je vooraf hebt ingeschreven!)

19.15                                 inrijden

19.30 uur                         start 100 meter

Ca. 20.00 uur                   start 500 meter

Ca. 20.45 uur                   start mini-marathon

Ca. 21.00 uur                   huldiging

 

Inschrijven

Omdat de avond zo goed mogelijk te laten verlopen, vragen we je vooraf in te schrijven. Dat scheelt een heleboel tijd op de avond zelf. Je kunt je hier inschrijven.

Meld je op de avond zelf wel even aan tussen 18.45 en 19.15 uur in verband met het aanmaken van de startlijsten.

 

Vragen?

Heb je vragen over de clubkampioenschappen? Mail naar: clubkampioenschap@eijv.nl

 

Tot de 27e!

 

Jelle & Kim

 

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Otterlose skeelerronde: Juweel van de skeelersport
   (21-07-2018, door: Hans Silvis)

Op 14 juli werd de 32e skeelerronde van Otterlo gehouden. Het is de eerste keer dat de EIJV hier nauw bij betrokken is. Dit op verzoek van het skeelercomité Otterlo zelf. Al snel was er sprake van een goede samenwerking en werd met voortvarendheid een mooi programma gemaakt. Het bestuur van de EIJV heeft het een eer gevonden hier aan mee te werken.

Uniek middagprogramma: wedstrijden en clinics
Mede door het mooie weer was het  de hele dag genieten in Otterlo. Er werd fanatiek gesport en de sfeer was opperbest. Landelijk wordt de skeelerronde van Otterlo gezien als een goed voorbeeld hoe de skeelersport gepromoot kan worden. De EIJV had een grote inbreng door het middagprogramma te vullen met wedstrijden voor de  pupillen, jeugd en masters en een clinic voor de jongere kinderen.

Bij de marathon in het middagprogramma werd Isa Leroy tweede in haar klasse, zelfs na een harde val. Moses de Jong reed lange tijd alleen, maar zette toch door en werd in zijn klasse zesde. Jelle Stienstra reed bij de junioren/masters lange tijd actief mee aan de kop van het peloton, maar moest drie ronden voor het einde de inspanning bekopen en het peloton laten gaan. Toch super gedaan. Naast de winnaars werden er bij de kinderen aanmoedigingsprijzen uitgereikt, wat zeer op prijs werd gesteld.

De belangstelling voor de clinic was overweldigend  (meer dan 60 kinderen) en naast Marit van Beijnum en Chaïm Boer was ook Loes Busser (skeelerclub Oost Veluwe) bereid om een deel van de clinic te verzorgen. Deze clinic werd gevolgd door een elfsteden(-stempel)tocht, waarna de deelnemers een medaille kregen.In het programma langs de ronde was er door fietscommissie (fietsen is immers een steunsport bij schaatsen en skeeleren) een fietscompetitie georganiseerd. Hier kon een afstand op een hometrainer worden afgelegd. Bij de dames was junior eijv-er Anna van Meijeren de snelste met 39 seconden (terwijl de snelste tijd van de heren 36 seconden was). Door het gewest Gelderland van de KNSB werden onze trainers Cor Fransen en Derk Poel geëerd met de titel: lid van verdienste. Dit op basis van hun betekenis voor de sport en langdurige inzet (meer dan 25 jaar) als trainer voor de EIJV. Terechte hulde.

Huldiging (schaats)kampioenen
De Olympische schaatskampioenen (zie foto, je kent ze wel) en Jordy van Workum (wereldkampioen skeeleren afvalkoers junioren) werden gehuldigd met een helikoptervlucht en daarna op het podium voor een enthousiast publiek. Er waren wedstrijden van één ronde om de Gouden Luctra (een prachtige gouden hanger) gereden door skeeler- en schaatstoppers bij zowel de heren als dames. Hier moeten de schaatsers het toch afleggen tegen de echte skeeleraars. Marit van Beijnum haalde de finale en werd 4e. Elma de Vries, die haar laatste wedstrijd reed, won de finale en bij de heren werd Ronald Mulder de winnaar van de Gouden Luctra.

Finale KNSB-cup
Zowel bij de dames als de heren werd de finale van de KNSB-cup gereden, de marathon waaraan de gehele Nederlandse Skeelertop meedoet. Er werd dan ook indrukwekkend hard gereden. Chrispijn Ariëns zette helemaal zijn stempel op de race van de heren door in zijn ééntje een ronde voorsprong te nemen.

Voor filmpjes en de vele foto’s verwijzen we graag naar de media als youtube (samenvatting skeelerronde, filmpje clinics, filmpje mini-elfstedentocht), Twitter, Facebook en Instagram. Er is uitbundig verslag gedaan van de dag in de kranten EdeStad en Edese Post, maar ook door andere deelnemende verenigingen zoals SC Gouda en Purmerend. De deelnemers en dus ook de fotografen kwamen uit heel Nederland. Uiteraard verwijzen we ook graag naar de website van de Skeelerronde Otterlo zelf: www.skeelerrondeotterlo.nl, waar sfeerrapportages en uitslagen te vinden zijn.

Dank aan alle sponsoren die dit mogelijk hebben gemaakt!

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Trainen in de vakantie
   (09-07-2018, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

De zomervakantie begint bijna en dat betekent dat de trainingen ook heel even stoppen. Deze week is er nog normaal training, behalve as donderdag, dan is er een aangepaste training in verband met een activiteit bij KNOET. 

Skeelertraining

  • In week 29 t/m 32 is er geen skeelertraining.
  • Wel kun je zelf trainen op de baan op maandag (19.30 - 20.30 uur) en op donderdag (19.00-20.30 uur). Liefhebbers kunnen (als ze in die weken willen trainen) een trainingsschema van hun trainer meekrijgen.

Bostraining

  • In week 29 t/m 32 is er geen bostraining. 

Fietstraining

  • In week 29 t/m 32 is er geen fietstraining. Via de app wordt per week afgesproken met de leden die willen fietsen. Er is geen trainer aanwezig.

Woensdagmiddaginstuif

  • Of de woensdagmiddaginstuif doorgaat wordt per keer bekeken in verband met de vakantie van de pupillen. Als er te weinig kinderen zijn, vervalt de woensdagmiddaginstuif in overleg met trainer Cor.

We wensen iedereen een hele fijne zomervakantie!

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Aanstaande donderdag toertocht/trainen Binnenveld ipv training op de baan
   (08-07-2018, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

Ivm het jaarlijkse zomerfeest/BBQ van KNOET is er komende donderdag 12 juli geen training op de 400 meter baan, maar wordt er een (kleine) toertocht gereden en trainen we in het Binnenveld. We verzamelen wel bij het clubhuis/parkeerplaats, maar je kunt het clubhuis niet in. 

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Marit van Beijnum in top 10 op WK
   (08-07-2018, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

Een WK rijden in eigen land, een droom die afgelopen week werkelijkheid werd voor de Bennekomse Marit van Beijnum. Het WK Inline-skaten vond namelijk plaats in Heerde en Arnhem. De pas 17-jarige juniore reed sterk op haar eerste WK.

Vooraf hoopte ze in de top 15 te rijden. Het werd op bijna alle afstanden de top 10 en zelfs een 5e plaats op de 100 meter. Het WK begon op de 200 meter piste in Heerde. Marit: “De piste vond ik het meest spectaculair. De weg is ook leuk, maar op de piste gebeurt altijd wel iets. Samen optrekken met de Nederlandse ploeg met onder andere de broers Mulder en Schipper was erg gezellig. Je leert elkaar echt kennen en iedereen moedigt elkaar aan.” De Nederlandse junioren dames ploeg werd 7e op het onderdeel relay. Individueel haalde Marit een 10e (1000 meter), een 13e (500 meter) en een 29e plaats (5 km afvalkoers).

Na een dag rust ging het WK op donderdag verder met de wegonderdelen in hartje Arnhem. Een gedeelte van Arnhem was speciaal afgezet voor de inline-skaters uit 52 verschillende landen. Met landen als Colombia, Korea, Spanje en Amerika was het een sterk bezet toernooi.

Marit: “het meest bijzondere moment was de 100 meter op de weg, tussen al die mensen door mogen rijden, 1-tegen-1, dat is echt gaaf!” Ze reed de derde tijd in de series, maar kwam door een ongelukkige loting in de kwartfinale tegen de latere wereldkampioen te rijden. Door het knock-outsysteem betekende dit dat Marit niet kon strijden om de medailles. Op de one lap, een ronde langs de ‘blauwe golven’ in Arnhem werd ze 10e. En nu? “Nu ga ik eerst lekker een weekje nagenieten van het WK en wat rust pakken, daarna weer volle bak trainen richting het EK eind augustus in Oostende.”

Meer weten over het WK en zien het hoe was? Op ons YouTube kanaal staan meerdere filmpjes van het WK.

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Goud voor Isa Leroy in Oudewater
   (08-07-2018, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

Isa Leroy won afgelopen zaterdag in Oudewater goud bij de zesde regiocompetitie. Ze reed op de 185 meter baan een prima tijdrit waarmee ze haar zege al veiligstelde. In de puntenkoers zette ze samen met Maaike Koelewijn, de nummer 2, het hele peloton op minimaal een ronde.

Twan Leroy werd 2e, Mart Leroy 6e. De broertjes hadden goed gekeken naar de rijders op het WK en reden sterk. Jasmijn Hiddink reed met een vierde plaats in het eindklassement een prima wedstrijd. Door haar snelle starts had ze al snel een mooie voorsprong samen met de andere rijdsters van de kopgroep. Bij de jongens werd Niels Teunissen zesde, mede dankzij een goede puntenkoers. Inge Blaakmeer werd 13e.

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Marit van Beijnum in actie op WK
   (25-06-2018, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

Komende week is in Heerde en in Arnhem het WK Inline-skaten. Met daarbij de Bennekomse Marit van Beijnum die voor de eerste keer meedoet op dit wereldpodium. En dat in haar eigen provincie Gelderland.

Marit traint bij het Regionaal Trainings Centrum (RTC) Midden-Nederland, het nieuwe `regionale Jong Oranje` van de KNSB. Haar roots liggen bij de Edese IJsvereniging waar ze voor het eerst de wieltjes onderbond op de woensdagmiddaginstuif. Haar specialisme ligt vooral bij de korte afstanden: niemand opent zo snel als Marit. Ze is dan ook niet voor niets Nederlands Kampioen op de 100 en 500 meter. “Hoe het zal gaan op het WK is ook voor mij een verrassing, want we rijden eigenlijk nooit tegen landen buiten Europa” aldus Marit. Maar dat ze gaat genieten van het WK, dat is wel zeker.

Wil je haar ook komen aanmoedigen? Dat kan! Voor de pistewedstrijden op 1-3 juli in Heerde kun je kaarten kopen. De wedstrijden in Arnhem zijn gratis toegankelijk. Voor meer informatie en tickets: www.schaatsen.nl

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Goede resultaten EIJV in Nijkerk
   (25-06-2018, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

In Nijkerk werd afgelopen zaterdag de vijfde regionale inline-skate competitie gehouden. Aan de start maar liefst 11 wedstrijdrijders van de Edese IJsvereniging.

Bij de pupillen 3 won Twan Leroy brons dankzij een snelle tijd op de tijdrit. Broer Mart werd 4e bij de pupillen 2. Bij de meisjes reed Monique de Groot naar een 10e plaats.

In de middag won Isa Leroy goud bij de pupillen 1. Inge Blaakmeer (15e) en Thea de Groot (17e) reden in dezelfde categorie een stabiele wedstrijd. Bij de jongens pupillen 1 was het een spannende strijd. Niels Teunissen kwam in de A-finale en werd overall 6e. Moses de Jong werd dankzij een goede tijdrit 8e. Bij de dames kadetten was het spannend op de puntenkoers. Halverwege ging Jasmijn Hiddink mee met de koploopster en behaalde zo een tweede plaats door in de laatste ronden punten mee te pakken. In het klassement werd ze 4e.

Bij de heren werd er op de puntenkoers slim gereden door Bauke van Beek en Chaim Boer. Chaim werd eerder nog tweede op de 500 meter, nu ging hij goed mee met Richard Oomen en Rens Palmer en won zo het brons. Bauke van Beek behaalde in een van de eerste ronden punten en kwam zo op de vierde plaats terecht. Dat was ook zijn plek in het dagklassement.

Over twee weken is in Oudewater de laatste competitiewedstrijd voor de zomervakantie.

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Succesvolle eerste editie Veluwe Skeeler Toertocht
   (17-06-2018, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

 

Ruim 80 deelnemers waren zaterdag afgekomen op deze eerste editie van de Veluwe Skeeler Toertocht. Op drie locaties konden skeelerliefhebbers starten: Ede, Otterlo en Arnhem. Vanaf daar konden ze een rondje van ca. 33 km rijden, steeds 11 km tussen de posten. Een aantal rijders heeft zelfs driemaal het rondje gereden, waardoor ze de 100 km haalden.

De Edese IJsvereniging organiseerde deze toertocht voor het eerst samen met de Schaats- en Skeeler Trainingsgroep Rijn-IJssel uit Arnhem en dat beviel uitstekend voor zowel de organisatie als de deelnemers. Het heuvelachtige parcours over prachtig asfalt bood goede uitdaging voor beginnende en gevorderde skeeleraars. Een uitdaging die ook Erik Hulzebosch en zijn gezin aanging.

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Isa Leroy wint zilver op Nationaal Pupillen Toernooi
   (17-06-2018, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

Afgelopen weekend werd in het zonnige Purmerend het Nationaal Pupillen Toernooi gehouden, het officieuze NK Inline-skaten voor kinderen tot 12 jaar. Vijf rijders stonden er namens de Edese IJsvereniging aan de start.

Isa Leroy won de 500 meter bij de oudste categorie, de pupillen 1 en werd tweede op de afsluitende puntenkoers. Daarmee werd ze tweede in het eindklassement. Isa was vooraf behoorlijk zenuwachtig omdat ze moest uitkomen tegen de sterkste meiden van Nederland. In de series was ze overduidelijk de snelste, maar in de halve finale kwalificeerde ze zich als derde. Bij de opkomst voor de finale kwam ze zelfverzekerd de baan op en nam vanaf de start de koppositie. Angel Daleman en Donna Noor Gemser kwamen nog heel dichtbij, maar Isa kwam als eerste over de finish met beide handen in de lucht. Een mooie en zwaar bevochten overwinning voor Isa.

Ook haar broertjes Twan (5e) en Mart (8e), Niels Hiddink (10e) en Niels Teunissen (21e) deden het uitstekend op het hoogste skeelerniveau. Het is bijzonder dat er zoveel jonge pupillen uit Ede zijn die goed mee kunnen komen op landelijk niveau. Dat belooft nog wat voor de toekomst!

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Zaterdag 16 juni: Veluwe Skeeler Toertocht
   (11-06-2018, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

Op zaterdag 16 juni wordt voor de eerste keer de Veluwe Skeeler Toertocht  georganiseerd. Deze prachtige tocht leid je langs de mooiste plekjes van onze regio. De toertocht is uitgezet door ervaren skeeleraars over mooi asfalt. Deelnemers krijgen een routekaartje mee en kunnen kiezen uit 30 - 60 - 90 kilometer.

De Veluwe Skeeler Toertocht wordt georganiseerd door Schaats- en Skeeler Trainingsgroep Rijn-IJssel en de Edese IJsvereniging. Het is een individuele skatetoertocht: je kunt de toertocht op eigen tempo rijden en bepaalt zelf de rustpauzes. Een helm is verplicht, overige beschermingsmaterialen worden sterk aangeraden.

Inschrijven
Je hoeft je niet vooraf in te schrijven. Dit kan op de dag zelf op 1 van de 3 startlocaties. Kosten: 6,00 euro p.p.

Startlocaties
Je kunt de toertocht op 3 verschillende locaties starten: Ede, Otterlo en Arnhem. Je kunt kiezen waar je wilt beginnen en eindigen. Starten kan op zaterdag 16 juni 2018 tussen 10.00 en 12.00 uur. De eindtijd is 16.00 uur.

Start Ede:
Pannekoekenhuis De Langenberg
Arnhemseweg 120
6711 HJ Ede

Start Otterlo:
De Waldhoorn
Dorpsstraat 2
6731 AT Otterlo

Start Arnhem:
Snackkiosk De Pitstop
Otterloseweg 1
6816 TE Arnhem

Kijk voor meer informatie of vragen: www.eijv.nl of stuur een e-mail aan:

NB. Op de schaatskalender KNSB staat per abuis dat deze toertocht de Hoge Veluwe inline-skate tocht heet. Dit is dezelfde toertocht.

 

 

 

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Goede resultaten in Zwaagwesteinde
   (11-06-2018, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

Zes rijders van de EIJV stonden afgelopen zaterdag aan de start in Zwaagwesteinde. In alle vroegte vertrokken ze uit Ede voor de vierde KNSB baanwedstrijd. De wedstrijd begon in de regen, maar eindigde met een heerlijk zonnetje op de mooie piste van skeelervereniging IDS.

Marit van Beijnum stond wederom op het podium en won brons op de 500 meter, achter de Oostenrijkse topper Vanessa Herzog en Elisa Dul. Marit voert door haar overwinning nog steeds het klassement op de sprintafstanden aan.

Het was ook het eerste weekend dit seizoen dat de pupillen mee mochten doen aan de landelijke baan. Isa Leroy liet zich direct van voren zien door op de 500 meter derde te worden. In het klassement staat ze zesde. Jasmijn Hiddink werd als jongste deelnemer in haar categorie tweemaal negentiende op de 500 meter en de afvalkoers.

Bij de heren reed Jelle Stienstra een ijzersterke wedstrijd door in de afvalkoers steeds attent mee te sprinten. Hij finishte als vierde. Door een zesde plaats op de afvalkoers eindigde hij als vijfde in het klassement. Op de 500 meter werd hij zesde. Bauke van Beek werd in dezelfde categorie tweemaal zeventiende.

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Edese skeelercompetitie in trek
   (04-06-2018, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

Veel animo voor de tweede Kelderman Inline Cup die de Edese IJsvereniging voor het tweede jaar organiseert. Er waren bijna 40 kinderen die afgelopen vrijdag meededen aan deze instapwedstrijden op de Edese baan.

Op het programma stond voor de jongste jeugd tweemaal een 100 meter en een marathon van 1 of 2 rondjes. De oudere jeugd reed een 100 en 400 meter en 3 á 5 rondjes marathon. Er waren deelnemers bij die pas een paar weken op de skeelers staan en al wat ervaren wedstrijdjeugd. Door tijdritten te rijden, kun je goed zien of je progressie maakt in een seizoen. De snelste rijder van de avond was bij de heren Jelle Stienstra (11.10 en 36.53) en bij de dames Jasmijn Hiddink (11.93 en 41.73).

Wil je ook een keertje meedoen? Dat kan! De volgende wedstrijdavond is op vrijdag 29 juni. Aanmelden is gratis en kan op www.eijv.nl/keldermaninlinecup. Hier kun je ook de uitslagen vinden van de wedstrijden.

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Ede’s podium bij regiocompetitie
   (04-06-2018, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

In Gouda werd afgelopen zaterdag de vierde Dave van Dam Inline Cup gehouden. Onder een grijze hemel lieten de Edese skeeleraars van zich horen. Het podium bij de heren senioren was volledig bezet door Edese rijders. Op het programma stonden een 800 meter tijdrit, 900 meter inline en een puntenkoers.

Jelle Stienstra won goud, voor Chaim Boer en Bauke van Beek. Jelle Stienstra had vroeg in de middag de snelste tijd van de dag neergezet op de mooie baan in Gouda (1.11.71). Bij de puntenkoers was het stuivertje wisselen tussen de drie Edese rijders die bijna alle punten wegkaapten voor de andere rijders.

Bij de kadetten stond Jasmijn Hiddink dit seizoen voor het eerst op het regionale podium. Ze won brons, mede door een goede tijdrit (1.24.18). Isa Leroy pakte goud bij de pupillen 1 en won alle afstanden. Inge Blaakmeer werd 14e in dezelfde categorie.

In de ochtend reed Twan Leroy naar het podium bij de pupillen 3. Hij won zilver. Zijn broer Mart werd vijfde bij de pupillen 2.

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Loten kopen voor Skeelersport en KIKA
   (03-06-2018, door: Hans Silvis)

Onze vereniging is betrokken bij twee belangrijke activiteiten in de komende maanden.

op 14 juli is er de Skeelerronde Otterlo. Nu zijn er veel zakelijke sponsors van dit evenement. Het is ook mogelijk om als privé-persoon mee te doen aan de ondersteuning. Door het kopen van één of meer loten steun je de ontwikkeling van de skeelersport in onze regio, o.a het geven van skeelerclinics. Er zijn mooie prijzen aan verbonden o.a. een minuut gratis winkelen, een midweek in een luxe vakantie villa en div. elektrische gereedschappen. De kans op een prijs bij deze loterij is veel groter dan bij andere loterijen. De prijzen worden beschikbaar gesteld door diverse sponsors van de Skeelerronde Otterlo.

 

 

Van vrijdag 31 augustus 15:00 uur tot zaterdag 1 september 15:00 uur gaan we voor de derde keer als EIJV meedoen aan 24 uur skeeleren voor KIKA. Hiervoor proberen we zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar de bestrijding van kinderkanker. Ook hier willen we graag uw aandacht voor vragen.  Naast het kopen van loten (waar ook weer mooie prijzen worden gesponserd) kun je ook deelnemers rechtstreeks sponseren. Bauke van Beek staat al als deelnemer op de site van 24kika.nl, maar er zullen nog meer volgen.We gaan met zeker twee teams rijden die worden ondersteunt door een verzorgingsteam, ook interesse laat het dan weten.

U kunt voor beide zaken loten kopen op onze clubavonden of via skeeleren@eijv.nl

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Lotto-Jumboploeg traint weer in Ede
   (31-05-2018, door: Hans Silvis)

Donderdagochtend regende het in Veenendaal en dat was de reden dat de gehele Lotto-Jumbo-schaatsploeg de baan in Ede weer opzocht. Hier konden ze de gehele training afwerken. Deze bestond o.a. uit intervallen van 30 en 45 seconden met snelheden tussen 45-50 km uur (heren). Er werden metingen verricht om informatie te krijgen over de bewegingsfrequentie bij het skeeleren. Deze worden later vergeleken met de frequentie van de schaatsslag. Bijna niet voor te stellen maar de groep gaat volgende week al weer het ijs op in Heerenveen. De slagfrequentie bij schaatsen ligt duidelijk hoger, maar hoeveel precies en wat kan je daaruit afleiden voor de betekenis van de trainingen?

Er werd traditioneel heel wat afgemopperd. Slechte benen, te warm, de mooie nieuwe wielen slijten op het ruwe asfalt te veel, de bocht is niet helemaal goed en onderling werd er wat gedold; kortom de ploeg was in goede doen.

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Vlooienmarkt op de Edese IJsbaan
   (25-05-2018, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

Op zaterdag 23 juni a.s. organiseert jo-jovlooienmarkten een grote vlooienmarkt op de Edese IJsbaan aan de Langekampweg 6. Er worden ca. 75 standhouders verwacht.

EIJV leden kunnen ook een stand huren, dit kun je rechtstreeks doen bij de organisator.

Kinderen t/m 18 jaar    gratis standhuur
Volwassenen vanaf 18  20 euro per stand.

 

Meer informatie op:

http://jo-jovlooienmarkten.nl/

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Bauke van Beek pakt zilver in Amersfoort
   (20-05-2018, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

Zaterdag werd in Amersfoort de derde regiocompetitie gereden. Aan de start negen enthousiaste EIJV’ers. Op het programma stonden dit keer de korte afstanden: 100 meter, one lap (volle ronde van 400 meter) en 600/1000 meter inline. Bauke van Beek pakte als junior bij de senioren met overmacht het zilver in het dagklassement.

De junioren en senioren rijden in de regionale competitie gezamenlijk. Bauke reed een uitstekende 100 meter (11.11) en ook op de andere afstanden werd hij met grote voorsprong op de andere rijders tweede. Fleur Koopman deed het met een 5e plaats uitstekend bij de senioren.

Bij de goed bezette categorie dames kadetten reed Jasmijn Hiddink een sterke wedstrijd door tweemaal in de A-finale te mogen starten. Op de 100 meter miste ze op een honderdste het zilver (11.43), waardoor ze als vierde eindigde in het dagklassement. Anna Jochemsen werd in dezelfde categorie 6e en Nadia Hoogstede 10e. Nadia deed het prima met een 7e plek op de 100 meter.

In de ochtend stond Monique de Groot aan de start, zij werd 12e. Haar zus Thea reed in de middag en werd 16e. Moses de Jong reed voor het eerst de Dave van Dam wedstrijd en eindigde met hetzelfde puntenaantal als Niels Teunissen op de 11e plek na een 9e plaats op de 100 meter.

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Succesvolle start in Wekerom
   (17-05-2018, door: Hans Silvis)

Woensdagavond hebben we een mooie start beleefd bij de skeelerlessen in Wekerom. Vooral de basisschooljeugd kwam opdagen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar.

Het totaal van 32  deelnemers verraste ons. We hadden gedacht met een kleine groep deelnemers te starten. Het was dan ook hard werken om iedereen op skeelers te krijgen en te voorzien van de nodige beschermingsmiddelen. Dat zijn de kinderen op straat niet gewend. Het enthousiasme was groot en er waren zeker onder de oudere kinderen deelnemers bij die vooral wilden laten zien hoe hard ze al konden skeeleren. 

We gaan de komende woensdagavonden door. Het zou fijn zijn als er zich vrijwilligers zich zouden willen melden als beheerder van de nieuwe skeelers en zouden kunnen helpen bij het aantrekken van de skeelers. Dan houden wij tijd over voor het geven van de lessen. Neem daarvoor contact op met Jelle van Beek of met Hans Silvis.

 

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: EIJV lessen bij beweegdorp Wekerom
   (15-05-2018, door: Hans Silvis)

De komende woensdagavonden worden door de EIJV skeelerlessen aangeboden aan Wekerom in samenwerking met beweegdorp Wekerom. Iedereen rond Wekerom is van harte welkom om deel te nemen. De lessen staan onder leiding van Theo van de Rijt en Hans Silvis

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - [Volgende >>]


Ogenblik a.u.b. ...