U bent hier: Home › Nieuws › Nieuwsoverzicht Actieve bezoekers: 59, waarvan 0 geregistreerd en 59 gast(en).

Nieuwsoverzicht - alle nieuwsitems op rij

Algemeen Nieuws: Deze kinderen spelen buiten
   (18-04-2018, door: Hans Silvis)

Terwijl de discussie over kinderen die te weinig buiten spelen voortgaat, spelen deze kinderen met passie voor skeeleren buiten. Na  een grote variatie aan basisoefeningen die in een vlot tempo worden afgewerkt wordt de middag besloten met de traditionele hockey-wedstrijd. Natuurlijk wordt er ook even gepauzeerd, want met dit warme weer is drinken wel nodig.

De skeelerinstuif is elke woensdagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur zie deze website.

 

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: ALV - woensdag 25 april a.s. vanaf 20.00 uur
   (17-04-2018, door: Jan Vellinga)

Op woensdagavond 25 april aanstaande vindt de Algemene ledenvergadering plaats. Alle leden zijn tijdig uitgenodigd per e-mail. Indien u zich aanmeldt via MIJN EIJV+ (eerst inloggen) dan ontvangt u deze week alle vergaderstukken per mail. Lukt het inloggen om wat voor reden niet en wilt u toch aanwezig zijn bij de ALV, meld dit dan via secretaris@eijv.nl of voorzitter@eijv.nl. Ook dan worden de stukken gemaild.

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Podiumplaatsen in Purmerend
   (09-04-2018, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

In het zonovergoten Purmerend werd afgelopen zaterdag de tweede KNSB baancompetitie gereden. Zes EIJV-rijders stonden er aan de start. Marit van Beijnum won het sprintklassement bij de dames en Jelle Stienstra deed goede zaken voor plaatsing voor het NK over een maand.

In het ochtendprogramma kwam de jeugd aan de start voor de 100 en 1000 meter en een puntenkoers. Jasmijn Hiddink werd met wat tegenwind 22e in 13.32, Bauke van Beek 30e in 12.59 en Jelle Stienstra 13e in 11.98. Op de 1000 meter was het heel erg spannend voor Jelle waarbij het leek alsof hij als eerste over de finish kwam. Na het bestuderen van de foto’s bleek zijn tegenstander Kayo Vos toch net iets eerder en mocht Jelle net niet door naar de finale. Daarin won Kayo overtuigend. Op de puntenkoers revancheerde Jelle zich met een geweldige 6e plaats. Dat was ook zijn plek in het eindklassement. Bij de dames kadetten werd Jasmijn 24e in het eindklassement. Bauke van Beek had te veel last van een valpartij en moest de wedstrijd staken na de 100 meter.

Winst sprintklassement
Marit van Beijnum mocht in het middagprogramma starten en begon op de 100 meter met een 2e plaats en een mooie tijd van 11.91. Door een sterk optreden op de 1000 meter met een 7e plaats won ze het sprintklassement bij de dames. Op de puntenkoers eindigde ze als 6e. Met deze uitslagen plaatst ze zich rechtstreeks voor het NK dat half mei gereden wordt in Heerde. Bij de heren reden Chaim Boer en Michael den Draak Borm in de middenmoot mee met goede uitslagen op de 100 meter en de 1000 meter. Op de puntenkoers reed Chaim tactisch slim en pakte zo zijn punten mee voor het eindklassement waarin hij 36e werd.

Volgende week is de laatste landelijke baancompetitie waar rijders zich kunnen kwalificeren voor het NK dat op 10-12 mei gehouden wordt in Heerde.

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Goede start inline-skate seizoen
   (02-04-2018, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

Afgelopen zaterdag begon het inline-skate seizoen voor de wedstrijdrijders met de eerste landelijke baancompetitie. De wedstrijd werd georganiseerd in Heerenveen, waardoor de overgang tussen schaats- en inline-skate seizoen naadloos in elkaar overging. Met een eerste plaats op de 500 meter begon het seizoen direct goed voor de Bennekomse Marit van Beijnum.

Voor het eerst stonden er vijf rijders van de Edese IJsvereniging aan de start van de KNSB competitie. De ervaren Marit van Beijnum zette haar goede seizoen op het ijs door en was oppermachtig op de 500 meter. Heel even leek het spannend te worden toen de concurrentie haar in de laatste ronde leek in te halen, maar uiteindelijk kwam ze met groot verschil over de finish. Op de afvalkoers werd ze 11e. Marit rijdt dit jaar bij het RTC Midden, een van de zes talentcentra van de KNSB.

Bij de junioren B kwamen Bauke van Beek en Jelle Stienstra aan de start. Zij reden beide een goede serie op de 500 meter. Jelle mocht zelfs uitkomen in de kwartfinale en werd 13e. Overall werd Jelle 16e en Bauke 24e. Jasmijn Hiddink rijdt dit jaar voor het eerst mee bij de kadetten meisjes. Ze eindigde op een 26e plaats tussen alle ervaren rijders. Bij de heren kwam Chaim Boer aan de start. Ook hij reed een prima 500 meter en eindigde als 29e. Bij de afsluitende afvalkoers kwam hij helaas ten val en moest de wedstrijd staken.

Al met al was het een goede eerste wedstrijddag voor de jonge rijders uit Ede.

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Trainingen begonnen
   (28-03-2018, door: Hans Silvis)

De donderdag trainingen skeeleren zijn ondertussen ook begonnen. Ondanks een natte baan was er een redelijke opkomst.

Na de kinderen kwamen ook de oudere jeugd en de masters hun trainingen afwerken.

 

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Woensdagmiddaginstuif skaten binnen gestart
   (28-03-2018, door: Hans Silvis)

De woensdagmiddaginstuif onder leiding van Cor (trainer) en Marieke (gastvrouw) is begonnen met een training binnen. Het bleef buiten maar regenen, maar desondanks werd er flink getraind. Na een warming-up werd er op lenigheid geoefend en daarna ook op kracht. Dit alles om een betere skater te worden. Want wat je in de zaal leert zie je later terug bij het skaten, zo houdt Cor de kinderen voor. De kinderen begrepen waarvoor de oefeningen bedoeld waren.

Elke woensdag gaat de instuif door ondanks de weersomstandigheden. Er wordt elke keer wel iets op verzonnen. Geopend van 14:00 uur tot 16:00 uur. Bij voorkeur gaan de kinderen natuurlijk naar buiten.

Het is ook nog gezellig zeiden de kinderen na de training.

 

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Schaatsseizoen succesvol afgerond
   (25-03-2018, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

Afgelopen week waren de laatste trainingen en wedstrijden op het ijs. Het seizoen werd afgesloten met de seizoenswissel waar alle Edese schaatskampioenen werden gehuldigd.

Clubkampioenen
De junioren Marit van Andel en Jan Hein Verhoeff zijn de clubkampioenen van seizoen 2017-2018 geworden. Ze reden beide fantastisch op de clubkampioenschappen en hielden de concurrentie op afstand. Een mooie prestatie nadat zo ook vorig jaar al clubkampioen waren geworden.  Jan Hein won met 38.53 (500m) en 2.00.18 (1500m) en Marit met 50.79 (500m) en 1.43.50 (1000m). Daarnaast was er voor alle 34 deelnemers een medaille in hun eigen leeftijdscategorie.

Progressieprijzen
Elk jaar is er ook een progressieprijs voor de pupil en junior die de meeste vooruitgang boeken op de wedstrijden. Dat wordt gemeten aan de hand van het aantal wedstrijden en het aantal persoonlijke records dat wordt gereden. Dit wordt, inclusief de behaalde tijdwinst, omgezet in punten. Bij de pupillen won Niels Hiddink dit klassement met 19 persoonlijke records. Afgelopen zaterdag reed hij op zijn laatste afstand nog een nieuw persoonlijk record op de 333 meter (42.72). Ook Lars van Bemmel reed vrijdagavond in Heerenveen nog een paar goede tijden en eindigde bovenaan in het klassement bij de junioren met 12 persoonlijke records.

Groot aantal persoonlijke records
Sowieso is er veel vooruitgang geboekt dit seizoen met in totaal 303 persoonlijke records. De pupillen reden met elkaar 190 persoonlijke records. De junioren verbeterden 113 keer hun beste tijd.  Koen Verhoeff, Tim Roorda, Roos van der Horst en Bent Postma ontvingen voor hun inzet en goede prestaties de aanmoedigingsprijs. Ze hebben dit seizoen laten zien dat ze heel goed vooruitgaan. Met de seizoenswissel is het schaatsseizoen afgelopen en maakt de Edese IJsvereniging zich op voor het skeelerseizoen.

Pechprijzen & OL-bokaal
Zoals elk jaar worden ook dit jaar een aantal leden in het zonnetje gezet die helaas door blessures werden geplaagd. Dit jaar ging de pechprijs naar: Hans Silvis, Hans Koopman, Jacques Veeken, Henk van Paasen en Jeroen Hiddink. We hopen jullie volgend seizoen weer op de schaats te zien! En last but not least is ook de OL-bokaal uitgedeeld aan Henk Breedveld voor zijn inzet als oudste spuitgast.

Met de seizoenswissel is het schaatsseizoen afgelopen en maken we ons op voor het skeelerseizoen. Dit seizoen beginnen de skeelertrainingen weer. De bostraining begint volgende week.

 

Uitslagen – met bij een PR tussen haakjes de oude tijd

Heerenveen - 23 maart

Lars van Bemmel              500m 40.83, 1000m 1.22.11

Nijmegen – 24 maart

Niels Hiddink                      500m 1.02.68, 333m 42.72 (43.69)

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Seizoenswissel zaterdag 24 maart
   (20-03-2018, door: Ronald Visschers)

Beste EIJV leden,

Aanstaande zaterdag is het weer zo ver, de schaatsten gaan definitief in het vet en de wieltjes en wielen gaan weer draaien. Op de seizoenswissel huldigen we alle kampioenen van het schaatseizoen en blikken we vooruit op het zomerseizoen maar we hebben ook weer een leuke activiteit: Op de plaatjes zie je wat Kiss, Star Wars en de Rudi Carell show met elkaar gemeen hebben: ze hebben allemaal een eigen flipperkast! Dus nu weet je wat we gaan doen! Maar dit is niet het enige ..... er is nog meer!!

We beginnen om 7 uur precies met de uitreiking van de medailles voor de pupillen, maar de deuren gaan om half 7 open!

Zorg dat je op tijd bent!

 

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: EIJV zevende op Stedentoernooi
   (19-03-2018, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

De Edese IJsvereniging deed afgelopen zaterdag mee aan het Stedentoernooi in Deventer. Het is de jaarlijkse afsluiting van het schaatsseizoen waarop veel ludieke afstanden worden gereden. De EIJV eindigde dit jaar op de zevende plaats.

Het toernooi begon ’s ochtends om 8.00 uur met de 500 meter waarop Jasmijn Hiddink een bronzen medaille behaalde. Daarna werd de mass start verreden. Bij de dames behaalde de voor de gelegenheid aan ons team toegevoegde Iris Willemsen, goud na een bijzonder close finish. Op de estafette deed de EIJV het uitstekend met een 4e plaats. Mede dankzij Jan Hein Verhoeff die als slotrijder nog meer dan een halve ronde goedmaakte. Andere onderdelen waren de teamsprint, vliegende ronde en de afvalkoers. Bij dit laatste onderdeel valt telkens de laatste rijder af totdat er een klein groepje overblijft dat mag sprinten voor de overwinning. Met een 7e plaats overall is de EIJV dik tevreden.

Snel ijs Heerenveen
Corné van Dooren reed in Heerenveen een nieuw persoonlijk record op de 500 meter (48.02). Op de 1500 meter reed hij ruim 11 seconden sneller dan vorig jaar (2.33.64). Zondagavond reed Jasmijn Hiddink voor het eerst een 1500 meter (2.52.46), maar kwam hierbij helaas ten val terwijl ze onderweg was naar een goede eindtijd.

 

Deventer – 17 maart 2018
Jasmijn Hiddink                 500m 49.65
Koen Verhoeff                  500m 52.09
Fleur Koopman                 500m 47.81
Stijn Verhoeff                   500m 43.18


Heerenveen – 17 maart 2018
Corné van Dooren           500m 48.02 (49.28), 1500m 2.33.64 (2.45.36)


Nijmegen – 18 maart 2018
Jasmijn Hiddink                 500m 48.92, 1500m 2.52.46 (PR met val)


 

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Basisschoolleerlingen enthousiast voor skaten
   (15-03-2018, door: Hans Silvis)

Donderdag 5 maart is er met groot enthousiasme van de kinderen van basisschool de Brugge (de Rietkampen) deelgenomen aan skate-clinics van Ynze en Hans. Er is 3 keer een uur geskate op een geasfalteerd basketbalveld. Er deden bijna 90 kinderen aan mee van groep 4 en 5. Na een uur had iedereen vooruitgang geboekt, ook diegene die in het begin nauwelijks durfde. Het programma bestond uit veiligheid, valtechniek, rijden, stoppen en spelen. Er gaat veel tijd in zitten om ervoor te zorgen dat alle kinderen aangekleed en al op de baan staan en daarom was het goed dat we voor minstens een uur hebben gekozen.

Veel kinderen bleken wel te beschikken over skates, maar hadden geen helm of andere beschermingsmiddelen. Deze werden verder geleend van de EIJV.

Leerkrachten en ouders die aan de kant stonden waren zeer positief over de hele clinic en de inzet van de leerlingen. Hier komen vast nog wel eens kinderen uit naar voren die belangstelling hebben voor de woensdagmiddag.

Deze clinic staat mede in het teken van het WK Inline Skaten. Het WK jaar wordt dit jaar gehouden in de provincie Gelderland. De EIJV zal nog meer activiteiten ontplooien die hierop betrekking hebben.

Er is een lespakket verschenen voor basisscholen "Start to Skate". Basisscholen kunnen dit lespakket gratis bestellen via de KNSB  (alleen de verzendkosten worden in rekening gebracht). 

 

 

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Clubkampioenschappen en recordwedstrijden
   (12-03-2018, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

Afgelopen week stond in het teken van recordwedstrijden in Deventer en Heerenveen en natuurlijk de jaarlijkse clubkampioenschappen van de Edese IJsvereniging in Nijmegen. Ondanks dat het seizoen er bijna op zit, werd er hard gereden.

In Nijmegen reden 50 leden van de EIJV een 300, 500, 1000 of 1500 meter. Voor sommige leden was het de eerste keer dat ze een wedstrijd reden, voor anderen was het doel om hun eerdere tijd te verbeteren. En dat lukte meestal uitstekend! Er werden 35 persoonlijke records gereden. Peter Boer reed zelfs twee PR’s evenals o.a. Marlies Verhoeff en Corné van Dooren. En niet alleen de pupillen reden hard, ook oudere rijders als Marinus Adams, Martijn de Bruijn en Mees van Reenen doken onder de minuut op de 500 meter. Mees reed op de 1000 meter zelfs ruim 10 seconden van zijn tijd af.

Aanmoedigen
Het leuke aan de clubkampioenschappen is dat er veel familieleden meedoen, en dat er dus ook fanatiek aangemoedigd wordt door jong en oud. Zo werd Christiaan Blaakmeer bijzonder hard aangemoedigd door dochter Inge, Paul Johan van Andel door dochter Marit, Peter Boer door zoon Chaim en Piet van Meijeren door dochter Anna. De familie Verhoeff stond zelfs met vijf rijders aan de start. Wie er clubkampioen wordt, wordt over 2 weken bekendgemaakt op de traditionele seizoenswissel. Wel mag gezegd worden dat het een erg gezellige wedstrijd was, waarbij vele vrijwilligers hebben geholpen.

Recordwedstrijden
Ook werden er de afgelopen week veel recordwedstrijden gereden. Terwijl de ijsmeester van Thialf zondagavond in Amsterdam het ijs prepareerde voor het WK Allround, lag het ijs in Thialf er ook top bij. Dat leverde meerdere persoonlijke records op. Fleur Koopman reed hard op de 500 meter (46.28) en verbeterde haar oude toptijd op de 1000 meter met bijna 3 seconden (1.37.81). Ook Lars van Bemmel reed uitstekend met persoonlijke records op de 500 meter (40.42) en 1000 meter (1.21.25). Niels Hiddink dook voor het eerst onder de minuut op de 500 meter (57.99) en ook Jasmijn Hiddink reed een nieuw persoonlijk record op de 500 meter (47.87). Nog twee weken en dan zit het schaatsseizoen er echt op.

Uitslagen met bij een PR tussen haakjes de oude tijd

Deventer – 5 maart 2018
Niels Hiddink                      700m 1.23.81
Jasmijn Hiddink                 1000m 1.42.38

 

Deventer – 6 maart 2018
Lars van Bemmel              100m 11.04, 300m 26.54

 

Deventer – 9 maart 2018
Lars van Bemmel             500m 41.60, 41.70
Koen Verhoeff                  500m 51.77, 100m 13.34
Tijnis Verhoeff                  500m 48.39

 

Nijmegen – 10 maart 2018 - Clubkampioenschappen

Uitslagen op: https://emandovantage.com/api/competitions/1af84e02-cbd8-48f0-9472-46d9ab652a49/reports/Results/Pdf 

 

Heerenveen – 11 maart 2018
Niels Hiddink                     500m 57.99 (1.01.24), 300m 37.35
Jasmijn Hiddink                 500m 47.87 (48.46), 300m 30.70
Fleur Koopman                 500m 46.14 (46.28), 1000m 1.37.81 (1.39.05)

Lars van Bemmel              500m 40.42 (40.91), 1000m 1.21.25 (1.21.73) 

 

 

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: GEEN training in Deventer meer
   (08-03-2018, door: Ronald Visschers)

Door een wijziging van de baancommissie van Deventer is de laatste training dit seizoen vervallen. Er rijdt vrijdag 9 maart geen bus en er is geen training.

 

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Eerste fietsactiviteit: Hatertse Vennentocht 2018
   (07-03-2018, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

Op zaterdag 10 maart 2018 is de openingsrit van het nieuwe fietsseizoen. CBFB Bennekom organiseert een prachtige toertocht over 75 en 105 km. Inschrijven kan vanaf 8.45 uur, vertrek om 9.00 uur.

We starten vanaf Manage zonder drempels, Bovenbuurtweg 50a. Kosten zijn €5,00.

Ga je mee? Laat het even weten via: 06 1258881 of e-mail: fietsen@eijv.nl. Aanmelden graag voor vrijdagavond 18.00 uur.

Hartelijke groet, Cor van Kessel

Fietscoordinator EIJV

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Schaatspret in de voorjaarsvakantie op ijsbaan in Ede
   (05-03-2018, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

In de voorjaarsvakantie kon er volop geschaatst worden op de natuurijsbaan van de Edese IJsvereniging. Veel schaatsliefhebbers kwamen hierop af en ook de eigen leden konden trainen op de baan in Ede in plaats van de kunstijsbanen in Deventer of Nijmegen. Er werd volop genoten door jong en oud ondanks de snijdende wind en de koude temperaturen. De Edese IJsvereniging organiseerde ook een aantal proeflessen waarop veel jeugd af kwam. Terwijl de ouders binnen aan de warme chocolademelk gingen, kregen de beginnende schaatsers uitleg van ervaren trainers. Het was een zeer geslaagde schaatsweek!

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Natuurijs inspireert jeugd EIJV
   (05-03-2018, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

Een week vol ijspret en trainingen op de eigen combibaan in Ede, leverde dit weekend een aantal mooie wedstrijdresultaten op bij de jeugd. Zij hadden afgelopen woensdag voor het eerst dit seizoen weer kunnen trainen op natuurijs. Voor sommige jeugdleden was dit de eerste keer en ze genoten er zichtbaar van.

Dronten
Negen Edese schaatspupillen reden afgelopen zaterdagavond voor het laatst dit seizoen in Dronten. Niels Teunissen reed twee geweldige persoonlijke records. Op de 300 meter verbeterde hij zijn beste tijd met ruim 2 seconden. Dat had hij voornamelijk aan zijn goede techniek te danken: hij viel de bocht prima aan en hield daarna zijn tempo hoog waardoor hij met veel snelheid de bocht uitkwam. Dat kon hij vasthouden tot aan de finish en leverde hem een tijd op van 35.48.

Ook de broertjes Jasper en Marijn van Roekel reden dikke PR’s. Jasper zelfs tweemaal: op de 100 meter en de 300 meter. Marijn van Roekel reed op de 500 meter bijna vijf seconden van zijn beste tijd af en finishte in een nieuw persoonlijk record van 1.08.13. Voor Inge Blaakmeer werd het een geweldige avond nadat ze op de 300 meter onder de 40 seconden dook, een van haar doelen dit seizoen. Ze is samen met Niels Hiddink koploper in het progressieklassement, maar er zijn nog veel gegadigden voor de titel. Niels reed op de 500 meter ook een nieuw persoonlijk record (1.01.24).

Later op de avond reed ook Renier van Roekel uitstekend door zijn tijden op de 500 en de 1000 meter te verbeteren. Op de 500 meter deed hij dat, ondanks een hele lastige wissel. Anna Jochemsen, Anna van Meijeren, Koen Verhoeff en Tijnis Verhoeff reden heel stabiel en bleven maar net boven hun persoonlijke records.

Deventer & Heerenveen
In Deventer deden Fleur Koopman en Lars van Bemmel mee aan de clubkampioenschappen van de Deventer IJsclub. Ondanks dat het door de wind een zware wedstrijd was, reden ze prima tijden en wonnen allebei zilver. Lars had vorige week maandag ook al prima gereden in Heerenveen met een nieuwe beste tijd op de 1500 meter (2.06.79). Nog twee weken en dan zit het schaatsseizoen er al weer op.

Vikingrace

Dit weekend werd ook de vikingrace gehouden in Heerenveen. Een internationale jeugdwedstrijd waaraan veel jeugdleden uit diverse landen mee doen. Isa Leroy mocht namens Nederland uitkomen bij de meisjes 11 jaar. Ze behaalde daar zilver en brons in een nieuw PR van 45.31 op de 500 meter. 

Uitslagen – met bij een PR tussen haakjes de oude tijd

Heerenveen – 26 februari 2018
Lars van Bemmel                              500m 41.08, 1500m 2.06.79 (2.09.13)

 

Dronten – 3 maart 2018

Jasper van Roekel                            100m 16.54 (17.13), 300m 44.04 (46.90), 300m 49.38 (MV)

Marijn van Roekel                             100m 14.65, 500m 1.08.13 (1.13.0), 300m 40.63

Inge Blaakmeer                                 100m 16.09, 300m 41.65, 300m 39.86 (40.23)

Niels Hiddink                                     100m 15.05, 500m 1.01.24 (1.01.43), 300m 37.29

Niels Teunissen                                 100m 14.07 (14.62), 500m 1.00.85, 300m 35.48 (37.75)

Anna Jochemsen                              100m 12.60, 500m 50.98, 300m 31.00

Renier van Roekel                            500m 52.10 (52.74), 700m 1.13.83 (1.14.74)

Anna van Meijeren                            100m 12.97, 500m 51.01, 300m 32.39

Koen Verhoeff                                   500m 51.43, 1000m 1.48.88

Tijnis Verhoeff                                   500m 47.58, 1500m 2.27.82

 

Deventer – 3 maart 2018
Fleur Koopman                                 500m 46.99, 1000m 1.40.51

Lars van Bemmel                              500m 42.49, 1000m 1.24.93


 

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Jong geleerd?
   (02-03-2018, door: Hans Silvis)

Zaterdag 3 maart is de baan tot ongeveer 3 uur goed bezocht en daarna vanwege de invallende dooi gesloten.

We kijken deze week terug op een unieke week, waarin de vorstperiode laat in de winter samenviel met de vakantie van de jeugd. Hierdoor kwam een hele nieuwe generatie onder de invloed van de schaatskoorts.  Opa's en oma's op natuurijs met de kleinkinderen, dat was al even geleden.

De proeflessen voor de jeugd werden vandaag voortgezet en feestelijk afgesloten.

De vrijwilligers kregen als dank voor het schaatsen een boterkoek van zorgboerderij Eck-stra uit Lunteren. Lotte Bergsma en Anna van Meijeren kunnen wel genoemd worden als de topvrijwilligers onder de jeugd. Zij hebben vele uren/dagen de schaatsuitleen bezet, of andere taken gedaan. Dank daarvoor.

Voor de vereniging was deze week in allerlei opzichten een succes. Niet alleen door de verkoop van kaartjes, de baromzet, het schaatsen slijpen en de verhuur, maar ook in sportief opzicht zijn er mooie activiteiten geweest. Verder waren er ontmoetingen van mensen die elkaar lange tijd niet hadden gezien.

We zien uit naar het volgende schaatsseizoen.

 

 

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Zijwaarts afzetten
   (02-03-2018, door: Hans Silvis)

Vrijdag was er de hele dag schaatspret. Alle activiteiten konden doorgang vinden.

Zo ook de proeflessen voor de jeugd; de cursisten oefenden in het zijwaarts afzetten. Bij schaatsen moet je immers zijwaarts bewegen om vooruit te komen. Daarna ook het diep zitten. Op de ringbaan waren de EIJV-leden op dat moment hard aan het trainen.

Over de hele dag waren er vele honderden schaatsers actief. Zo kwamen er twee wethouders van Ede op het ijs. Ook kwam er een groep studenten uit Eindhoven langs om bij ons te schaatsen, zij waren onderweg naar Amsterdam en gaan daar hun feest voortzetten. Jammer voor enkele van hen, maat 48 hebben we echt niet in de uitleen.

 

 

 

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: De ijsbaan en de Olympiërs
   (01-03-2018, door: Hans Silvis)

Donderdag begon het weer als een prachtige schaatsdag. De hele ochtend en het begin van de middag werd er geschaatst. De tweede helft van de middag werd het ijs zo slecht en gevaarlijk dat de baan moest worden gesloten. Gezien de ontwikkeling van de temperatuur zijn er morgen nieuwe kansen.

Ook deze dag waren jong en oud op het ijs. Verder was aandacht van het radioprogramma Groot Nieuws.

Was gisteren oud-olympiër Annita van Doorn (Shorttrack 2010, Vancouver) een van de schaatsers, vandaag was het de snelste Nederlandse vrouw op ijs ooit: Kimberley Bos (Skeleton, 2018 Peyong Chang).

Na het schaatsen even bijkomen in het clubhuis.

 

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: De Coolste Baan van Gelderland is populair
   (27-02-2018, door: Hans Silvis)

De hele woensdag was het een prachtige schaatsdag. De eerste dag deze winter waarop de baan de hele dag open kon blijven. 

Door de aanhoudende kou en het laagje sneeuw in de morgen konden we de baan goed houden. In de middag werd de baan wat slechter, maar door de slechtere plaatsen goed te markeren werden de schaatsers gewaarschuwd. Door mengsels van water en ijs werden reparaties uitgevoerd. Aan het eind van de middag was de zon weg en vroor zo hard dat er groter onderhoud kon worden uitgevoerd.

Schaatsers van alle leeftijden waren er samen aan het sporten. Dit werd versterkt door de schoolvakantie in deze regio.

De hele dag was er dan ook een record aanloop. Schattingen: rond 2000 deelnemers over de hele dag. Uit Ede maar ook ver daarbuiten kwamen schaatsers af op onze baan. Om 18:00 uur was er een training van de leden van EIJV en enkele clubs uit de regio. Ondanks de kou was het ook in de avond druk en bleven vele schaatsers hun rondjes rijden. Ook nu weer veel schaatsers die gebruik maken van onze schaatsuitleen (meer dan 200 paar uitgeleende schaatsen). Deze dag kwamen we op bepaalde momenten schaatsen te kort.

Onze vrijwilligers maken overuren: dit betaalt zich uit in het schaatsplezier van jong en oud op het ijs. 

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Topdrukte: een fantastische schaatsochtend
   (27-02-2018, door: Hans Silvis)

Dinsdag is de baan de hele ochtend open geweest. Het was werkelijk een topdag in allerlei opzichten. Meer dan 600 schaatsers, waarvan velen voor de eerste keer deze winter op het ijs stonden. Het weer was prachtig en de schaatsers vermaakten zich prima. Ook de leden van de EIJV konden hun hart ophalen.

Warme chocomel beleefde een topverkoop. Meer dan 50 paar schaatsen werden verhuurd door Marit en Annemarie (beide 11 jaar). Zij hadden zich als vrijwilliger aangemeld. Dit naast vele anderen. Zo waren de avond ervoor al spuitgasten bezig met het ijs. Verder vrijwilligers actief bij de kassa, de bar, de keuken, het schaatsen slijpen en daarnaast nog de ijsmeesters. In totaal zijn er op deze ochtend wel 30 vrijwilligers actief. Hulde daarvoor.

De baan ging om 12:00 uur weer dicht door de invloed van de zon. Dit leidt tot risico's en vermindert de  kwaliteit van het ijs zeer snel. De komende ochtenden zal er zeker nog ijs zijn, of we ook de avonden nog open kunnen is onzeker.

 

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - [Volgende >>]


Ogenblik a.u.b. ...