U bent hier: Home › Nieuws › Nieuwsoverzicht Actieve bezoekers: 35, waarvan 0 geregistreerd en 35 gast(en).

Nieuwsoverzicht - alle nieuwsitems op rij

Algemeen Nieuws: Succesvolle eerste editie Veluwe Skeeler Toertocht
   (17-06-2018, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

 

Ruim 80 deelnemers waren zaterdag afgekomen op deze eerste editie van de Veluwe Skeeler Toertocht. Op drie locaties konden skeelerliefhebbers starten: Ede, Otterlo en Arnhem. Vanaf daar konden ze een rondje van ca. 33 km rijden, steeds 11 km tussen de posten. Een aantal rijders heeft zelfs driemaal het rondje gereden, waardoor ze de 100 km haalden.

De Edese IJsvereniging organiseerde deze toertocht voor het eerst samen met de Schaats- en Skeeler Trainingsgroep Rijn-IJssel uit Arnhem en dat beviel uitstekend voor zowel de organisatie als de deelnemers. Het heuvelachtige parcours over prachtig asfalt bood goede uitdaging voor beginnende en gevorderde skeeleraars. Een uitdaging die ook Erik Hulzebosch en zijn gezin aanging.

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Isa Leroy wint zilver op Nationaal Pupillen Toernooi
   (17-06-2018, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

Afgelopen weekend werd in het zonnige Purmerend het Nationaal Pupillen Toernooi gehouden, het officieuze NK Inline-skaten voor kinderen tot 12 jaar. Vijf rijders stonden er namens de Edese IJsvereniging aan de start.

Isa Leroy won de 500 meter bij de oudste categorie, de pupillen 1 en werd tweede op de afsluitende puntenkoers. Daarmee werd ze tweede in het eindklassement. Isa was vooraf behoorlijk zenuwachtig omdat ze moest uitkomen tegen de sterkste meiden van Nederland. In de series was ze overduidelijk de snelste, maar in de halve finale kwalificeerde ze zich als derde. Bij de opkomst voor de finale kwam ze zelfverzekerd de baan op en nam vanaf de start de koppositie. Angel Daleman en Donna Noor Gemser kwamen nog heel dichtbij, maar Isa kwam als eerste over de finish met beide handen in de lucht. Een mooie en zwaar bevochten overwinning voor Isa.

Ook haar broertjes Twan (5e) en Mart (8e), Niels Hiddink (10e) en Niels Teunissen (21e) deden het uitstekend op het hoogste skeelerniveau. Het is bijzonder dat er zoveel jonge pupillen uit Ede zijn die goed mee kunnen komen op landelijk niveau. Dat belooft nog wat voor de toekomst!

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Zaterdag 16 juni: Veluwe Skeeler Toertocht
   (11-06-2018, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

Op zaterdag 16 juni wordt voor de eerste keer de Veluwe Skeeler Toertocht  georganiseerd. Deze prachtige tocht leid je langs de mooiste plekjes van onze regio. De toertocht is uitgezet door ervaren skeeleraars over mooi asfalt. Deelnemers krijgen een routekaartje mee en kunnen kiezen uit 30 - 60 - 90 kilometer.

De Veluwe Skeeler Toertocht wordt georganiseerd door Schaats- en Skeeler Trainingsgroep Rijn-IJssel en de Edese IJsvereniging. Het is een individuele skatetoertocht: je kunt de toertocht op eigen tempo rijden en bepaalt zelf de rustpauzes. Een helm is verplicht, overige beschermingsmaterialen worden sterk aangeraden.

Inschrijven
Je hoeft je niet vooraf in te schrijven. Dit kan op de dag zelf op 1 van de 3 startlocaties. Kosten: 6,00 euro p.p.

Startlocaties
Je kunt de toertocht op 3 verschillende locaties starten: Ede, Otterlo en Arnhem. Je kunt kiezen waar je wilt beginnen en eindigen. Starten kan op zaterdag 16 juni 2018 tussen 10.00 en 12.00 uur. De eindtijd is 16.00 uur.

Start Ede:
Pannekoekenhuis De Langenberg
Arnhemseweg 120
6711 HJ Ede

Start Otterlo:
De Waldhoorn
Dorpsstraat 2
6731 AT Otterlo

Start Arnhem:
Snackkiosk De Pitstop
Otterloseweg 1
6816 TE Arnhem

Kijk voor meer informatie of vragen: www.eijv.nl of stuur een e-mail aan:

NB. Op de schaatskalender KNSB staat per abuis dat deze toertocht de Hoge Veluwe inline-skate tocht heet. Dit is dezelfde toertocht.

 

 

 

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Goede resultaten in Zwaagwesteinde
   (11-06-2018, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

Zes rijders van de EIJV stonden afgelopen zaterdag aan de start in Zwaagwesteinde. In alle vroegte vertrokken ze uit Ede voor de vierde KNSB baanwedstrijd. De wedstrijd begon in de regen, maar eindigde met een heerlijk zonnetje op de mooie piste van skeelervereniging IDS.

Marit van Beijnum stond wederom op het podium en won brons op de 500 meter, achter de Oostenrijkse topper Vanessa Herzog en Elisa Dul. Marit voert door haar overwinning nog steeds het klassement op de sprintafstanden aan.

Het was ook het eerste weekend dit seizoen dat de pupillen mee mochten doen aan de landelijke baan. Isa Leroy liet zich direct van voren zien door op de 500 meter derde te worden. In het klassement staat ze zesde. Jasmijn Hiddink werd als jongste deelnemer in haar categorie tweemaal negentiende op de 500 meter en de afvalkoers.

Bij de heren reed Jelle Stienstra een ijzersterke wedstrijd door in de afvalkoers steeds attent mee te sprinten. Hij finishte als vierde. Door een zesde plaats op de afvalkoers eindigde hij als vijfde in het klassement. Op de 500 meter werd hij zesde. Bauke van Beek werd in dezelfde categorie tweemaal zeventiende.

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Edese skeelercompetitie in trek
   (04-06-2018, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

Veel animo voor de tweede Kelderman Inline Cup die de Edese IJsvereniging voor het tweede jaar organiseert. Er waren bijna 40 kinderen die afgelopen vrijdag meededen aan deze instapwedstrijden op de Edese baan.

Op het programma stond voor de jongste jeugd tweemaal een 100 meter en een marathon van 1 of 2 rondjes. De oudere jeugd reed een 100 en 400 meter en 3 á 5 rondjes marathon. Er waren deelnemers bij die pas een paar weken op de skeelers staan en al wat ervaren wedstrijdjeugd. Door tijdritten te rijden, kun je goed zien of je progressie maakt in een seizoen. De snelste rijder van de avond was bij de heren Jelle Stienstra (11.10 en 36.53) en bij de dames Jasmijn Hiddink (11.93 en 41.73).

Wil je ook een keertje meedoen? Dat kan! De volgende wedstrijdavond is op vrijdag 29 juni. Aanmelden is gratis en kan op www.eijv.nl/keldermaninlinecup. Hier kun je ook de uitslagen vinden van de wedstrijden.

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Ede’s podium bij regiocompetitie
   (04-06-2018, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

In Gouda werd afgelopen zaterdag de vierde Dave van Dam Inline Cup gehouden. Onder een grijze hemel lieten de Edese skeeleraars van zich horen. Het podium bij de heren senioren was volledig bezet door Edese rijders. Op het programma stonden een 800 meter tijdrit, 900 meter inline en een puntenkoers.

Jelle Stienstra won goud, voor Chaim Boer en Bauke van Beek. Jelle Stienstra had vroeg in de middag de snelste tijd van de dag neergezet op de mooie baan in Gouda (1.11.71). Bij de puntenkoers was het stuivertje wisselen tussen de drie Edese rijders die bijna alle punten wegkaapten voor de andere rijders.

Bij de kadetten stond Jasmijn Hiddink dit seizoen voor het eerst op het regionale podium. Ze won brons, mede door een goede tijdrit (1.24.18). Isa Leroy pakte goud bij de pupillen 1 en won alle afstanden. Inge Blaakmeer werd 14e in dezelfde categorie.

In de ochtend reed Twan Leroy naar het podium bij de pupillen 3. Hij won zilver. Zijn broer Mart werd vijfde bij de pupillen 2.

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Loten kopen voor Skeelersport en KIKA
   (03-06-2018, door: Hans Silvis)

Onze vereniging is betrokken bij twee belangrijke activiteiten in de komende maanden.

op 14 juli is er de Skeelerronde Otterlo. Nu zijn er veel zakelijke sponsors van dit evenement. Het is ook mogelijk om als privé-persoon mee te doen aan de ondersteuning. Door het kopen van één of meer loten steun je de ontwikkeling van de skeelersport in onze regio, o.a het geven van skeelerclinics. Er zijn mooie prijzen aan verbonden o.a. een minuut gratis winkelen, een midweek in een luxe vakantie villa en div. elektrische gereedschappen. De kans op een prijs bij deze loterij is veel groter dan bij andere loterijen. De prijzen worden beschikbaar gesteld door diverse sponsors van de Skeelerronde Otterlo.

 

 

Van vrijdag 31 augustus 15:00 uur tot zaterdag 1 september 15:00 uur gaan we voor de derde keer als EIJV meedoen aan 24 uur skeeleren voor KIKA. Hiervoor proberen we zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar de bestrijding van kinderkanker. Ook hier willen we graag uw aandacht voor vragen.  Naast het kopen van loten (waar ook weer mooie prijzen worden gesponserd) kun je ook deelnemers rechtstreeks sponseren. Bauke van Beek staat al als deelnemer op de site van 24kika.nl, maar er zullen nog meer volgen.We gaan met zeker twee teams rijden die worden ondersteunt door een verzorgingsteam, ook interesse laat het dan weten.

U kunt voor beide zaken loten kopen op onze clubavonden of via skeeleren@eijv.nl

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Lotto-Jumboploeg traint weer in Ede
   (31-05-2018, door: Hans Silvis)

Donderdagochtend regende het in Veenendaal en dat was de reden dat de gehele Lotto-Jumbo-schaatsploeg de baan in Ede weer opzocht. Hier konden ze de gehele training afwerken. Deze bestond o.a. uit intervallen van 30 en 45 seconden met snelheden tussen 45-50 km uur (heren). Er werden metingen verricht om informatie te krijgen over de bewegingsfrequentie bij het skeeleren. Deze worden later vergeleken met de frequentie van de schaatsslag. Bijna niet voor te stellen maar de groep gaat volgende week al weer het ijs op in Heerenveen. De slagfrequentie bij schaatsen ligt duidelijk hoger, maar hoeveel precies en wat kan je daaruit afleiden voor de betekenis van de trainingen?

Er werd traditioneel heel wat afgemopperd. Slechte benen, te warm, de mooie nieuwe wielen slijten op het ruwe asfalt te veel, de bocht is niet helemaal goed en onderling werd er wat gedold; kortom de ploeg was in goede doen.

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Vlooienmarkt op de Edese IJsbaan
   (25-05-2018, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

Op zaterdag 23 juni a.s. organiseert jo-jovlooienmarkten een grote vlooienmarkt op de Edese IJsbaan aan de Langekampweg 6. Er worden ca. 75 standhouders verwacht.

EIJV leden kunnen ook een stand huren, dit kun je rechtstreeks doen bij de organisator.

Kinderen t/m 18 jaar    gratis standhuur
Volwassenen vanaf 18  20 euro per stand.

 

Meer informatie op:

http://jo-jovlooienmarkten.nl/

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Bauke van Beek pakt zilver in Amersfoort
   (20-05-2018, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

Zaterdag werd in Amersfoort de derde regiocompetitie gereden. Aan de start negen enthousiaste EIJV’ers. Op het programma stonden dit keer de korte afstanden: 100 meter, one lap (volle ronde van 400 meter) en 600/1000 meter inline. Bauke van Beek pakte als junior bij de senioren met overmacht het zilver in het dagklassement.

De junioren en senioren rijden in de regionale competitie gezamenlijk. Bauke reed een uitstekende 100 meter (11.11) en ook op de andere afstanden werd hij met grote voorsprong op de andere rijders tweede. Fleur Koopman deed het met een 5e plaats uitstekend bij de senioren.

Bij de goed bezette categorie dames kadetten reed Jasmijn Hiddink een sterke wedstrijd door tweemaal in de A-finale te mogen starten. Op de 100 meter miste ze op een honderdste het zilver (11.43), waardoor ze als vierde eindigde in het dagklassement. Anna Jochemsen werd in dezelfde categorie 6e en Nadia Hoogstede 10e. Nadia deed het prima met een 7e plek op de 100 meter.

In de ochtend stond Monique de Groot aan de start, zij werd 12e. Haar zus Thea reed in de middag en werd 16e. Moses de Jong reed voor het eerst de Dave van Dam wedstrijd en eindigde met hetzelfde puntenaantal als Niels Teunissen op de 11e plek na een 9e plaats op de 100 meter.

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Succesvolle start in Wekerom
   (17-05-2018, door: Hans Silvis)

Woensdagavond hebben we een mooie start beleefd bij de skeelerlessen in Wekerom. Vooral de basisschooljeugd kwam opdagen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar.

Het totaal van 32  deelnemers verraste ons. We hadden gedacht met een kleine groep deelnemers te starten. Het was dan ook hard werken om iedereen op skeelers te krijgen en te voorzien van de nodige beschermingsmiddelen. Dat zijn de kinderen op straat niet gewend. Het enthousiasme was groot en er waren zeker onder de oudere kinderen deelnemers bij die vooral wilden laten zien hoe hard ze al konden skeeleren. 

We gaan de komende woensdagavonden door. Het zou fijn zijn als er zich vrijwilligers zich zouden willen melden als beheerder van de nieuwe skeelers en zouden kunnen helpen bij het aantrekken van de skeelers. Dan houden wij tijd over voor het geven van de lessen. Neem daarvoor contact op met Jelle van Beek of met Hans Silvis.

 

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: EIJV lessen bij beweegdorp Wekerom
   (15-05-2018, door: Hans Silvis)

De komende woensdagavonden worden door de EIJV skeelerlessen aangeboden aan Wekerom in samenwerking met beweegdorp Wekerom. Iedereen rond Wekerom is van harte welkom om deel te nemen. De lessen staan onder leiding van Theo van de Rijt en Hans Silvis

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Voor de klimmers: La Chouffe Classic, 2 juni
   (15-05-2018, door: Hans Silvis)

 

La Chouffe Classic 2018, zaterdag 2 juni.

 

Ook dit jaar hopen een aantal Eijv leden te gaan genieten van de prachtige omgeving rondom Houffalize in de Belgische Ardennen. 

 

Deze tocht is gesponsord door het wereldberoemde kabouterbier La Chouffe,  een zwaar bier van 8%.  Nog zwaarder zijn echter de stijgings%, heerlijke uitdagingen.

 

Vorig jaar deden 5200 fietsers mee, maar gezien de diverse mogelijkheden is het niet druk te noemen.  Je kunt kiezen uit de volgende afstanden:  76 km,  119 km en 182 km.  Bevoorrading is er ruim voldoende en keuze aan eten en drinken is groot. Top geregeld.

 

 

Vorig jaar is er een groep op vrijdag vertrokken, anderen zijn zaterdagmorgen gegaan. Je kunt zelf bepalen wat jou het beste is als voorbereiding, tijd etc.

 

Info:

Website:  http://www.sport.be/lachouffeclassic/2018/nl/

 

Startlocatie: Centre Sportif (Hall Omnisports, Court de L’Abbaye, 6660 Houffalize.

 

Start zaterdagmorgen: vanaf 7.30 uur.

 

Inschrijven wordt persoonlijk gedaan.

 

Ga je mee? Laat het weten aan de dagcoordinator:

 

Ronald Visscher

schaatsen@eijv.nl

 

We zien je graag op zaterdag 2 juni 2018 in Belgie.

 

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Meedoen met de ronde van Vlaanderen? 26 mei met EIJV!
   (15-05-2018, door: Hans Silvis)

EIJV Ronde van Vlaanderen, zaterdag 26 mei 2018.

 

Volgens de allergrootsten is de Ronde van Vlaanderen werelds mooiste klassieker allertijden.
De route die wij gaan doen is een kortere versie die wel alle hellingen van de Ronde van Vlaanderen bevat.

Ruim 145 km met prachtige korte beklimmen zoals de taaieberg, steenberg, elverenberg en natuur de Kapel (Muur van Geraardsbergen).

 

De route is geen dagtourtocht, dat wil zeggen dat wij zelfstandig deze dag indelen. Van belang is dus het regelen van vervoer, eten en drinken voor onderweg, zelf pauze punten inlassen tijdens de tocht etc.  Voor wie voor het eerst zo’n dag meegaat: zorg dat je na afloop kleren, een handdoek, washand en een 1,5 liter fles water bij hebt voor de benodigde verfrissing. We kiezen altijd een plek waar we redelijk ongestoord ons kunnen verfrissen. 

We gaan ervan uit dat we als groep bij elkaar blijven, samen uit en samen thuis. Mocht er onverhoopt wat gebeuren dat je de route wilt inkorten, dat kan, maar je moet wel even wachten bij de auto’s totdat iedereen er weer is.

We delen de brandstof kosten waarbij de auto eigenaar niet meedoet.

Zo’n laag budget topfietsdag vind je nergens!
De deelnemers krijgen van mij de gpx toegestuurd.

Wanneer: zaterdag 26 mei.

Vertrek om 5.30 uur uit Ede. Aankomst Ninove Belgie, 8.00 uur.

Start fietsen 8.30 uur. Einde tocht 17.00 uur.

Aankomst Ede 20.00 uur.

 

Ga jij deze uitdaging aan? Meld je aan bij Cor van Kessel: 06-12588881 of fietsen@eijv.nl

Uiterlijke opgave: woensdag 23 mei 20.00 uur. Inschrijving is gratis.

 

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Gouden Marit van Beijnum naar het WK Inline-skaten
   (14-05-2018, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

Drie dagen lang was het tijdens het Hemelvaartweekend genieten van de wedstrijden en het prachtige weer in Heerde tijdens het Nederlands Kampioenschap Inline-skaten Baan/Weg. Daar werden niet alleen nationale titels verdeeld, het toernooi was ook een selectiemoment voor het WK Inline-skaten. De Bennekomse Marit van Beijnum won drie nationale titels en werd tweede op de 1000 meter. Daarmee heeft ze zich rechtstreeks geplaatst voor het WK Inline-skaten dat deze zomer in haar thuisprovincie Gelderland plaatsvindt.

Marit van Beijnum begon donderdag als grote kanshebber aan de 500 meter op de piste. De afstand waarop ze dit seizoen al heeft bewezen de favoriete te zijn door alle 500 meters te winnen. Haar geheime wapen is een fantastische start waarna ze een dikke voorsprong neemt op alle rijdsters in de baan. Niemand kan tippen aan haar snelheid waardoor ze op de eerste afstand direct een gouden medaille pakte. Op de tweede dag werd ze verrassend tweede op de 1000 meter.

Fenomenale 100 meter

 De laatste dag ging het NK verder op de weg. Marit verdedigde haar titel op de One lap, de discipline waarbij rijders een ronde op volle snelheid volbrengen. Ook hier was Marit bijzonder snel weg en niemand kon haar meer achterhalen. Dat leverde het tweede goud op. Op de 100 meter was het eigenlijk vooraf al duidelijk dat ze de snelste zou zijn, maar het moest nog wel ‘even’ gebeuren. Een diskwalificatie door een valse start of het overschrijden van de lijn kan zo gebeuren. Marit bleef echter goed gefocust en liet zich niet gek maken. Met overmacht won ze ook de laatste afstand waardoor ze met drie gouden en een zilveren medaille naar huis mocht.

Goede resultaten EIJV

Naast Marit, die tegenwoordig traint bij RTC Midden Nederland, waren er nog vijf andere EIJV’ers naar het NK gekomen. Debutante Jasmijn Hiddink reed als een van de jongste deelnemers haar beste uitslag op de 100 meter met een 20e plaats. Bauke van Beek eindigde als 16e op de puntenkoers op de weg. De sterke Jelle Stienstra reed vrijdag een fantastische puntenkoers met een 8e plaats. Chaim Boer werd 6e op de 100 meter net voor Michael den Draak Borm die 11e werd. Twee dagen NK op de piste en één dag op de weg leverde voor de Edese IJsvereniging vele blije gezichten, vermoeide spieren, stevige duels, vriendschap, goede resultaten en drie gouden en een zilveren medaille op!

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Dag 3: NK Weg met wederom goud voor Marit van Beijnum
   (12-05-2018, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

Op de derde dag van het Nederlands Kampioenschap Inline-skaten in Heerde, was het de beurt aan de weg onderdelen. Op de zonnige zaterdag stonden een One lap, een puntenkoers en de 100 meter op het programma. Voor Marit van Beijnum werd het een succesvol vervolg van het NK op de piste. Na een gouden (500 meter sprint) en zilveren (1000 meter sprint) medaille op de piste-onderdelen reed ze vandaag twee keer naar het goud!!! Zowel op de One Lap als de 100 meter was ze oppermachtig. Ze schoot weg bij de start en wat haar tegenstandsters ook probeerden, niemand kwam bij haar in de buurt. Marit heeft met haar fantastische optreden op het NK ook voldaan aan de kwalificatie-eisen voor het EK en WK later deze zomer. Daar zijn we uiteraard supertrots op! Een WK mogen rijden in eigen land is een geweldig vooruitzicht.

Ook de andere EIJV’ers deden het vandaag uitstekend op de weg. Debutante Jasmijn Hiddink reed haar beste klasseringen met een 20e plaats op de 100 meter en een 21e plaats op de puntenkoers. Bij de junioren B reed Jelle Stienstra bijzonder sterk in de loodzware puntenkoers en werd 12e, voor Bauke van Beek die als 16e eindigde. Michael den Draak Borm kwam na zijn val gisteren, vandaag alleen op de 100 meter uit en deed dat met een 11e plaats. Ook Chaim Boer deed het uitstekend door op de 100 meter als 6e te eindigen. Op de puntenkoers & de One lap werd hij 13e.

Na drie dagen NK mogen we wel zeggen dat alle rijders van de EIJV goed hebben gepresteerd zowel op de weg als op de piste!

Alle uitslagen op: https://www.schaatsen.nl/kalender/2018/5/nk-baan-weg/

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Dag 2 van het NK: weer een podiumplaats voor Marit!
   (11-05-2018, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

Ook op de tweede dag van het NK reden de Edese rijders uitstekend. Marit van Beijnum reed een uitmuntende 1000 meter en werd tweede, achter Anna van de Bos. Voor de sprintster pur sang was dit een uitstekende prestatie!

Jelle Stienstra haalde de halve finale van de 1000 meter en werd 13e. In de afvalkoers werd het een spannende strijd waarbij er flink geduwd en getrokken werd. Jelle hield zich echter prima staande en werd door een aantal keren zeer alert te zijn, 9e. Bauke van Beek werd in dezelfde categorie 29e.

Voor Jasmijn Hiddink was het een prima dag met een 23e plaats op de 1000 meter en een 23e plaats op de afvalkoers. Bij de heren werd Chaim Boer 15e op de 1000 meter. Michael den Draak Borm was snel weg in zijn 1000 meter serie, maar viel helaas in bocht twee waardoor hij de wedstrijd moest verlaten. Hij eindigde als 18e. Chaim sloot de dag af met de puntenkoers. Ook hij kwam helaas ten val nadat een tegenstander voor hem was gevallen waardoor Chaim moest uitwijken en de boarding in vloog. Na een knappe inhaalactie kwam hij weer in het peloton en werd 11e.  

Morgen is de laatste dag van het NK, met de wegwedstrijden. De deelnemers rijden een one lap, een puntenkoers en een 100 meter sprint.

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Marit van Beijnum Nederlands Kampioen 500 meter
   (10-05-2018, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

Dag 1 van het NK Inline-skaten in Heerde is goed begonnen met een prachtige overwinning van Marit van Beijnum op de 500 meter sprint. Ze reed bijzonder sterk, zoals ze het hele seizoen al doet, door direct vanaf de start weg te rijden bij haar tegenstandsters. Alleen in de finale werd het nog heel even spannend toen Anna van den Bos in de laatste ronde nog heel dichtbij kwam. Maar Marit won met overmacht en mag zich Nederlands Kampioen 2018 noemen.

Ook de andere rijders van de EIJV deden het prima. Jelle Stienstra werd 8e in de puntenkoers, mede dankzij zijn eerste sterke ronden waarin hij direct de koppositie en de punten pakte. Op de 500 meter werd hij 10e. Jasmijn Hiddink werd op haar eerste NK 22e op de puntenkoers en 26e op de 500 meter. Chaim Boer en Michael den Draak Borm werden respectievelijk 12e en 13e op de 500 meter bij de junioren A en 13 en 14e op de afsluitende afvalkoers. Marit werd op de afvalkoers 11e.

Morgen gaat het NK weer verder. Dan staan een 1000 meter inline en een afvalkoers (kadetten/junioren B) en puntenkoers (junioren A) op het programma.

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Fiets mee: Zaterdag 19 mei eerste EIJV toertocht:
   (07-05-2018, door: Hans Silvis)

 

Zaterdag 19 mei de eerste EIJV toertocht van 2018.
Fietsen en skeeleren, fietsen en schaatsen, schaatsen en skeeleren. Het hoort allemaal bij elkaar.
Daarom zijn een groot aantal EIJV leden ook actief op de fiets.
Reden genoeg om een paar keer jaar samen op te trekken in een fraaie toertocht van 100 km.
We rijden op kop 30 km/uur zodat een sportieveling altijd mee kan komen. Onderweg is er gelegenheid voor koffie/thee/gebak/fris.
Dit alles is laag budget gebonden, eigen bijdrage.
Afhankelijk van de wind geef ik op vrijdagavond 18 mei aan diegene die zich hebben aangemeld de route door in gpx bestand. Uiteraard kun je je altijd spontaan aansluiten. Vrienden, collega's , buren etc, een ieder is welkom.
We rijden in peleton verband, veiligheid voor alles!
Meld je aan bij  of 06-12588881
Hartelijke groet,
Cor van Kessel

 

(Terug naar boven)


Algemeen Nieuws: Middelbare scholen volgen clinics bij de EIJV
   (07-05-2018, door: Hans Silvis)

Op maandag 7 mei was een groep van de middelbare school Het Streek te gast bij de EIJV voor een skate-les. Theo, Hans en Lotte ontvingen de leerlingen die ondanks de warmte toch alle beschermingsmiddelen moesten omdoen en een helm op. Voor sommige leerlingen was het wat onwennig om op skates te staan of sinds lange tijd weer op skates te staan. Voor enkele leerlingen ook een welkome verrassing dat het goed ging. Na allerlei oefeningen werd de les afgesloten met een echte start en een snelle 100 meter, afgerond met een volle ronde. Voor Het Streek was dit al de tweede groep. Later in het seizoen komen ook leerlingen van Pallas Athene nog op bezoek. 

Wil je ook een clinic volgen met school? Of ben je een docent en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem contact op met onze skeelercoordinator Jelle van Beek: skeeleren@eijv.nl. 

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - [Volgende >>]


Ogenblik a.u.b. ...