U bent hier: Home › Nieuws › Nieuwsoverzicht Actieve bezoekers: 32, waarvan 0 geregistreerd en 32 gast(en).

Nieuwsoverzicht - alle nieuwsitems op rij

Algemeen Nieuws: Trainingskamp Inzell - Dag 5 woensdag 18 oktober 2017
   (18-10-2017, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

Woensdag, 18 oktober. The day after.

Laat was het, erg laat, gisteravond. De wedstrijd in de Max Aichner Arena zorgde bij jeugd en ook bij ouders voor veel adrenaline. Die moet er eerst al tijdens de wedstrijd, maar vooral ook daarna, nog even uit. In de kelder van Gasthaus Erika werd het voor de jeugd dan ook laat. Genoten werd er nog van de vele persoonlijke records en verhalen. Voor de ene een enthousiast verhaal, voor een enkeling een opbeurend praatje. De trainers Japke en Hayco wisten alle kids een hart onder de riem te steken.

 

Uiteindelijk gingen ze allemaal, na de pannenkoeken, pizza en diverse drankjes (alcoholvrij uiteraard) tevreden naar bed. De oudere jongeren, de rest dus, bleven nog lang hangen en ook hier werd het laat, zoals gewoonlijk. Sterke verhalen, wijn en Jägermeister kwamen voorbij. Uiteindelijk keerde de rust weer terug in onze gemoedelijk pension en genoot iedereen van zijn of haar nachtrust. Niet voor iedereen echter: Christiaan presteerde het dat iets voor vijf uur 's ochtends de Edese IJsvereniging live werd genoemd op Radio 1. Veel Nederlanders zullen het niet hebben gehoord maar onze PR-machine werkt dag en nacht.

 

Woensdag, de rustdag en het vertrek van de eerste auto. Piet, Henriet en Margreet vertrokken rond het middaguur vanuit een zeer zonnig Inzell richting de Veluwe. Morgen moet er weer worden gewerkt. De rest van het gezelschap genoot van een stralende herfstzon die de temperatuur hier naar recordhoogten deed stijgen. Een groep ging richting de kabelbaan op de Rauschberg en genoot daar van het prachtige uitzicht en de Apfelstrudel.

 

De jeugd vermaakte zich ’s middags in het Hallenbad in Rühpolding, de toezichthoudende volwassenen hield de hele middag de jacuzzi van het goflslagbad bezet. De familie Hiddink vierde op eigen wijze de verjaardag van dochter Jasmijn. Nadat ze vanochtend eerst al een klein cadeautje had ontvangen van onze vice-voorzitter Hans zat er na het avondeten nog een handgemaakte verrassing voor haar in het papier. Ze was er zichtbaar blij mee.

 

Weer een ander groepje trok zelfs over de Oostenrijkse grens, richting Salzburg. In Hangar-7 werd een bezoek gebracht aan de Red Bull Expierience. Een enorm geweld aan Formule-1 wagens (ja, ook die van Max), vliegtuigen en de originele capsule van rocket man Felix Baumgartner (zoek die maar even op via google). Kortom, iedereen vierde zijn rustdag op eigen wijze en zoals de traditie betaamt werden de volwassenen na het avondeten verrast met een heerlijke lokale schnapps van onze gastheer en -vrouw Edith en Alphons. Je begrijpt het, het werd wederom laat in de kelder en de sterke verhalen werden steeds groter.

 

Tot morgen, eerst om zeven uur op het ijs en daarna de Time Trial naar de BäckerAlm, de segmenten zijn gemaakt en de traditie is geboren.

Jan en Judith


Ogenblik a.u.b. ...