U bent hier: Home › Nieuws › Nieuwsoverzicht Actieve bezoekers: 10, waarvan 0 geregistreerd en 10 gast(en).

Nieuwsoverzicht - alle nieuwsitems op rij

Algemeen Nieuws: Trainingskamp Inzell - Dag 7 vrijdag 20 oktober 2017
   (20-10-2017, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

De wekker gaat om 6.15 uur. 

Na een leuke, maar ook lange bonte avond is het wat lastiger opstaan dan normaal. Toch maar snel aankleden, schaatsspullen inpakken en op naar een snelle hap zodat we om 6.50 kunnen vertrekken richting Max Aicher Arena. We rijden voor de laatste keer in het donker de parkeerplaats van de ijsbaan op voor een ochtendtraining onder leiding van Hayco en Marlies (invaller voor zieke Japke). Er waren weinig mensen op de baan.

Na een leuke training rijden we met de zon in de rug terug naar pension Erika waar we om 9 uur weer aanschuiven voor een lekker ontbijtje (yoghurt gaat er snel doorheen...).
Trijnie neemt met ons het dagprogramma door. Na het ontbijt gaat de schaatsploeg rusten (slapen), maar de fietsgroep gaat dan juist op pad. De route gaat dit keer richting Anger en voert door bossen en weilanden afgewisseld met een paar flinke hellingen. Onderweg wordt een lekkere steelpan gevuld met apfelstrudel gegeten.

Ondertussen zorgen Han, Gert en Judith dat de laatste boodschappen gehaald worden. Dat is hard nodig, want Japke heeft een lekkere pasta-salade in gedachten als snelle lunch voor de schaatsploeg. Om 12.00 is de schaatsploeg weer bijeen; dit keer in de zon voor pension Erika. De pasta-salade gaat er goed in. Om 12.30 vertrekken we voor onze laatste training naar de ijsbaan.

Eerst een warming up, en daarna op het ijs de laatste meters afleggen. De training sluit met een bijzondere opdracht: de kinderen mogen als trainer hun ouders coachen. Na afloop gaat een aantal van de schaatsploeg winkelen in Inzell. De fietsgroep arriveert ook ondertussen van een mooie tocht. In de middag rookt Alfons de laatste forellen die mee naar huis genomen kunnen worden. Hij vertelt uitgebreid over de kunst van het roken van forel.

Om 18.00 uur gaat een groot aantal van ons naar de Internationale wedstrijd op de ijsbaan waar onder andere Sablikova & Marit Leenstra (bijna onderuit gehaald door inrijder...) hard worden toegejuigd. Gelukkig zijn we net op tijd weer bij het pension voor een heerlijk diner: erwtensoep, curry-worst, friet, rosti, en als toetje ijs!

Hierna worden de trainers, Trijnie, Kim en Edith & Alfons bedankt. Ook de jeugdbegeleiding en de boodschappen ploeg worden bedankt.
Als laatste ook een speciaal bedankje voor de kinderen omdat ze toch weer iedere keer vroeg opgestaan zijn voor de schaatstrainingen.

De laatste dag komt ten einde, en daarmee ook de Inzell week. Een flink aantal deelnemers heeft de auto al gepakt en gaat rond een uur of 22.00 richting Nederland. De rest volgt morgen.

Tot snel allemaal !

(Zondag 29 oktober wordt chill momentje bij fam. van Vendel georganiseerd om nog eens na te praten).

Jeroen en Bent

Ogenblik a.u.b. ...