U bent hier: Home › Nieuws › Nieuwsoverzicht Actieve bezoekers: 31, waarvan 0 geregistreerd en 31 gast(en).

Nieuwsoverzicht - alle nieuwsitems op rij

Algemeen Nieuws: Schoolschaatsen en Schaatslessen bij Friends on Ice
   (24-11-2017, door: Hans Silvis)

De Edese IJsvereniging verzorgt ook dit schoolschaatsen, schaatslessen  alsmede schaatsen voor specifieke doelgroepen op de overdekte tijdelijke ijsbaan Ede Centrum op het Stadsplein. 

Schoolschaatsen

Alle basisscholen in Ede en de regio kunnen vanaf maandag 11 december gratis komen schaatsen.

Per dag zijn er 4 blokken van één uur dat er geschaatst kan worden:

  • ‘s ochtends: van 10.00-11.00 en van 11.00-12.00 uur;
  • ‘s middags: van 13.00-14.00 en van 14.00-15.00 uur. 
  • Per blok worden maximaal 130 kinderen toegelaten.

De scholen zorgen zelf voor vervoer en begeleiding. Aanmelden geschiedt via een mailtje naar schoolschaatsen@eijv.nl

Natuurlijk kunnen de kinderen hun eigen schaatsen meenemen. Alleen funschaatsen (ijshockeyschaatsen) zijn toegestaan. Het is immers een funbaan!

Wie niet zelf over schaatsen beschikt, kan deze voor € 4,00 huren bij de ijsbaan. Handschoenen zijn verplicht, een muts wordt aangeraden.

Schaatslessen

Eveneens vanaf 11 december kan jong en oud zich opgeven voor schaatslessen, die gegeven worden door gediplomeerde trainers van de EIJV. Het gaat om een cyclus van drie lessen waarin de basisvormen van het schaatsen worden aangeleerd. De voornaamste zijn: balans, afzetten en glijden, recht vooruit schaatsen en bochten, valtechniek en remmen. De lessen vinden plaats op maandag, dinsdag en donderdag van 15.30 – 16.30 uur. Tijdens de kerstvakantie zijn er geen schaatslessen. De kosten bedragen 3,50 euro per les (bovenop een entreekaartje). 10 euro voor de gehele cursus.

Opgave kan per mail, ga hiervoor naar het formulier op de site van de Edese IJsvereniging:

www.eijv.nl. Op de homepage vindt u een aanmeldlink schaatslessen. Het dragen van een helm is hierbij verplicht (eventueel verkrijgbaar), evenals handschoenen. Ook hiervoor kunnen voor 4 euro schaatsen worden gehuurd aan de baan.

Doelgroepen

Op dinsdag van 10.00 tot 11.00 is er gelegenheid voor schaatsen voor (homogene) specifieke doelgroepen. Te denken valt aan mensen met een functionele beperking, kabouterschaatsen (moeder/vader en peuter), etc. Per keer wordt er maar 1 doelgroep tegelijk toegelaten. Aanmelden vanaf nu en minimaal een week van tevoren via mail: info@eijv.nl

Voor nadere info: Theo van de Rijt thvdrijt@gmail.com of 0653833876. Verder via www.eijv.nl


Ogenblik a.u.b. ...