U bent hier: Home › Nieuws › Nieuwsoverzicht Actieve bezoekers: 35, waarvan 0 geregistreerd en 35 gast(en).

Nieuwsoverzicht - alle nieuwsitems op rij

Algemeen Nieuws: De Coolste Baan van Gelderland is populair
   (27-02-2018, door: Hans Silvis)

De hele woensdag was het een prachtige schaatsdag. De eerste dag deze winter waarop de baan de hele dag open kon blijven. 

Door de aanhoudende kou en het laagje sneeuw in de morgen konden we de baan goed houden. In de middag werd de baan wat slechter, maar door de slechtere plaatsen goed te markeren werden de schaatsers gewaarschuwd. Door mengsels van water en ijs werden reparaties uitgevoerd. Aan het eind van de middag was de zon weg en vroor zo hard dat er groter onderhoud kon worden uitgevoerd.

Schaatsers van alle leeftijden waren er samen aan het sporten. Dit werd versterkt door de schoolvakantie in deze regio.

De hele dag was er dan ook een record aanloop. Schattingen: rond 2000 deelnemers over de hele dag. Uit Ede maar ook ver daarbuiten kwamen schaatsers af op onze baan. Om 18:00 uur was er een training van de leden van EIJV en enkele clubs uit de regio. Ondanks de kou was het ook in de avond druk en bleven vele schaatsers hun rondjes rijden. Ook nu weer veel schaatsers die gebruik maken van onze schaatsuitleen (meer dan 200 paar uitgeleende schaatsen). Deze dag kwamen we op bepaalde momenten schaatsen te kort.

Onze vrijwilligers maken overuren: dit betaalt zich uit in het schaatsplezier van jong en oud op het ijs. 


Ogenblik a.u.b. ...