U bent hier: Home › Nieuws › Nieuwsoverzicht Actieve bezoekers: 56, waarvan 0 geregistreerd en 56 gast(en).

Nieuwsoverzicht - alle nieuwsitems op rij

Algemeen Nieuws: Basisschoolleerlingen enthousiast voor skaten
   (15-03-2018, door: Hans Silvis)

Donderdag 5 maart is er met groot enthousiasme van de kinderen van basisschool de Brugge (de Rietkampen) deelgenomen aan skate-clinics van Ynze en Hans. Er is 3 keer een uur geskate op een geasfalteerd basketbalveld. Er deden bijna 90 kinderen aan mee van groep 4 en 5. Na een uur had iedereen vooruitgang geboekt, ook diegene die in het begin nauwelijks durfde. Het programma bestond uit veiligheid, valtechniek, rijden, stoppen en spelen. Er gaat veel tijd in zitten om ervoor te zorgen dat alle kinderen aangekleed en al op de baan staan en daarom was het goed dat we voor minstens een uur hebben gekozen.

Veel kinderen bleken wel te beschikken over skates, maar hadden geen helm of andere beschermingsmiddelen. Deze werden verder geleend van de EIJV.

Leerkrachten en ouders die aan de kant stonden waren zeer positief over de hele clinic en de inzet van de leerlingen. Hier komen vast nog wel eens kinderen uit naar voren die belangstelling hebben voor de woensdagmiddag.

Deze clinic staat mede in het teken van het WK Inline Skaten. Het WK jaar wordt dit jaar gehouden in de provincie Gelderland. De EIJV zal nog meer activiteiten ontplooien die hierop betrekking hebben.

Er is een lespakket verschenen voor basisscholen "Start to Skate". Basisscholen kunnen dit lespakket gratis bestellen via de KNSB  (alleen de verzendkosten worden in rekening gebracht). 

 

 


Ogenblik a.u.b. ...