U bent hier: Home › Nieuws › Nieuwsoverzicht Actieve bezoekers: 33, waarvan 0 geregistreerd en 33 gast(en).

Nieuwsoverzicht - alle nieuwsitems op rij

Algemeen Nieuws: Schaatsseizoen succesvol afgerond
   (25-03-2018, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

Afgelopen week waren de laatste trainingen en wedstrijden op het ijs. Het seizoen werd afgesloten met de seizoenswissel waar alle Edese schaatskampioenen werden gehuldigd.

Clubkampioenen
De junioren Marit van Andel en Jan Hein Verhoeff zijn de clubkampioenen van seizoen 2017-2018 geworden. Ze reden beide fantastisch op de clubkampioenschappen en hielden de concurrentie op afstand. Een mooie prestatie nadat zo ook vorig jaar al clubkampioen waren geworden.  Jan Hein won met 38.53 (500m) en 2.00.18 (1500m) en Marit met 50.79 (500m) en 1.43.50 (1000m). Daarnaast was er voor alle 34 deelnemers een medaille in hun eigen leeftijdscategorie.

Progressieprijzen
Elk jaar is er ook een progressieprijs voor de pupil en junior die de meeste vooruitgang boeken op de wedstrijden. Dat wordt gemeten aan de hand van het aantal wedstrijden en het aantal persoonlijke records dat wordt gereden. Dit wordt, inclusief de behaalde tijdwinst, omgezet in punten. Bij de pupillen won Niels Hiddink dit klassement met 19 persoonlijke records. Afgelopen zaterdag reed hij op zijn laatste afstand nog een nieuw persoonlijk record op de 333 meter (42.72). Ook Lars van Bemmel reed vrijdagavond in Heerenveen nog een paar goede tijden en eindigde bovenaan in het klassement bij de junioren met 12 persoonlijke records.

Groot aantal persoonlijke records
Sowieso is er veel vooruitgang geboekt dit seizoen met in totaal 303 persoonlijke records. De pupillen reden met elkaar 190 persoonlijke records. De junioren verbeterden 113 keer hun beste tijd.  Koen Verhoeff, Tim Roorda, Roos van der Horst en Bent Postma ontvingen voor hun inzet en goede prestaties de aanmoedigingsprijs. Ze hebben dit seizoen laten zien dat ze heel goed vooruitgaan. Met de seizoenswissel is het schaatsseizoen afgelopen en maakt de Edese IJsvereniging zich op voor het skeelerseizoen.

Pechprijzen & OL-bokaal
Zoals elk jaar worden ook dit jaar een aantal leden in het zonnetje gezet die helaas door blessures werden geplaagd. Dit jaar ging de pechprijs naar: Hans Silvis, Hans Koopman, Jacques Veeken, Henk van Paasen en Jeroen Hiddink. We hopen jullie volgend seizoen weer op de schaats te zien! En last but not least is ook de OL-bokaal uitgedeeld aan Henk Breedveld voor zijn inzet als oudste spuitgast.

Met de seizoenswissel is het schaatsseizoen afgelopen en maken we ons op voor het skeelerseizoen. Dit seizoen beginnen de skeelertrainingen weer. De bostraining begint volgende week.

 

Uitslagen – met bij een PR tussen haakjes de oude tijd

Heerenveen - 23 maart

Lars van Bemmel              500m 40.83, 1000m 1.22.11

Nijmegen – 24 maart

Niels Hiddink                      500m 1.02.68, 333m 42.72 (43.69)


Ogenblik a.u.b. ...