U bent hier: Home › Nieuws › Nieuwsoverzicht Actieve bezoekers: 54, waarvan 0 geregistreerd en 54 gast(en).

Nieuwsoverzicht - alle nieuwsitems op rij

Algemeen Nieuws: Goede generale voor NK en WK
   (07-05-2018, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

Dit weekend werd in Heerde de Europa Cup gereden. Er waren veel buitenlandse rijders naar Heerde afgereisd ter voorbereiding op het WK Inline-skaten dat deze zomer op dezelfde baan is. De Edese Marit van Beijnum en Jelle Stienstra stonden aan de start en eindigden als 27e en 33e.

Marit van Beijnum reed een uitstekende 500 meter op de piste en kwam tot de kwart finale waar ze nipt verloor van een Italiaanse en Colombiaanse rijdster. Haar eindtijd was goed voor een 9e plaats. Op de afsluitende afvalkoers op zondagmiddag wist ze de finale te bereiken en reed daarin lange tijd op kop. In het sterk bezette peloton werd ze uiteindelijk 21e.

Ook Jelle Stienstra stond aan de start ter voorbereiding op het NK dat op 10, 11 en 12 mei op dezelfde baan plaatsvindt. Jelle reed vrijdag al een 300 meter tijdrit in 28.741 en kwam hiermee op plek 31. Op de 500 meter inline haalde hij net niet de kwartfinales en werd 18e. In de puntenkoers op zaterdag reed hij een dijk van een wedstrijd en eindigde als 27e.

Voorbereiding NK Inline Skaten
Komend weekend staan maar liefst 6 rijders van de Edese IJsvereniging aan de start van het Nederlands Kampioenschap dat eveneens in Heerde wordt verreden. Jasmijn Hiddink, Jelle Stienstra, Bauke van Beek, Marit van Beijnum, Chaim Boer en Michael den Draak Borm hebben zich in het korte voorseizoen weten te plaatsen voor het NK. Een knappe prestatie voor een relatief kleine club als de Edese IJsvereniging.


Ogenblik a.u.b. ...