U bent hier: Home › Nieuws › Nieuwsoverzicht Actieve bezoekers: 45, waarvan 0 geregistreerd en 45 gast(en).

Nieuwsoverzicht - alle nieuwsitems op rij

Algemeen Nieuws: Doe mee: leer skeeleren bij de EIJV
   (07-05-2018, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

Het skeelerseizoen is weer begonnen bij de Edese IJsvereniging. Ook dit jaar bieden we beginnerscursussen aan voor jeugd en volwassenen op de combibaan in Ede, een 400 meter baan op sportpark Peppelensteeg. Voor scholen organiseert de EIJV dit jaar speciale clinics in het kader van het WK Inline Skaten dat deze zomer in de provincie Gelderland wordt gehouden.

Skeelerinstuif op woensdagmiddag
Elke woensdagmiddag kunnen jongeren tot een jaar of 14 meedoen aan de skeelerinstuif waarin ze kennismaken met het skeeleren. Al spelenderwijs krijgen ze de techniek van het skeeleren aangeleerd door een vakkundige trainer. Behendigheid speelt een grote rol en daar wordt dan ook veel op geoefend. Aan het einde van elke training is er een wedstrijdje hockey op de skeelers. Altijd weer het hoogtepunt van de training.

Clinics basisscholen
Voor basisscholen organiseert de EIJV diverse clinics op de eigen baan of bij school zelf. Tegen een kleine vergoeding krijgen leerlingen een clinic waarin ze de basisbeginselen van het skeeleren kunnen leren. Materiaalhuur is bij de prijs inbegrepen. Een leuke en originele invulling van de gymles, verjaardag van de juf/meester of eindejaarsactiviteit.

Beginnerslessen voor volwassenen
Steeds meer volwassenen ontdekken hoe leuk het is om te skeeleren op straat en willen meedoen aan toertochten. Om veilig te kunnen skeeleren is het handig om de basis te leren. Bij de EIJV kun je als volwassene elke donderdagavond mee doen en leer je bijvoorbeeld hoe je goed op je skeelers staat, bochten moet rijden, wat je moet doen als je valt en vooral hoe je voorkomt dat je valt.

Heb je al wat meer ervaring? Ook dan ben je van harte welkom om aan je techniek te werken en uiteraard aan je conditie. Er is voor elk niveau een trainingsgroepje. Mocht je geen materiaal hebben, dan kun je dat bij ons lenen. Een helm is verplicht.

Lijkt het je leuk om mee te doen? Kijk voor meer informatie op www.eijv.nl en meld je snel aan voor een gratis proefles.


Ogenblik a.u.b. ...