U bent hier: Home › Nieuws › Nieuwsoverzicht Actieve bezoekers: 21, waarvan 0 geregistreerd en 21 gast(en).

Nieuwsoverzicht - alle nieuwsitems op rij

Algemeen Nieuws: Marit van Beijnum Nederlands Kampioen 500 meter
   (10-05-2018, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

Dag 1 van het NK Inline-skaten in Heerde is goed begonnen met een prachtige overwinning van Marit van Beijnum op de 500 meter sprint. Ze reed bijzonder sterk, zoals ze het hele seizoen al doet, door direct vanaf de start weg te rijden bij haar tegenstandsters. Alleen in de finale werd het nog heel even spannend toen Anna van den Bos in de laatste ronde nog heel dichtbij kwam. Maar Marit won met overmacht en mag zich Nederlands Kampioen 2018 noemen.

Ook de andere rijders van de EIJV deden het prima. Jelle Stienstra werd 8e in de puntenkoers, mede dankzij zijn eerste sterke ronden waarin hij direct de koppositie en de punten pakte. Op de 500 meter werd hij 10e. Jasmijn Hiddink werd op haar eerste NK 22e op de puntenkoers en 26e op de 500 meter. Chaim Boer en Michael den Draak Borm werden respectievelijk 12e en 13e op de 500 meter bij de junioren A en 13 en 14e op de afsluitende afvalkoers. Marit werd op de afvalkoers 11e.

Morgen gaat het NK weer verder. Dan staan een 1000 meter inline en een afvalkoers (kadetten/junioren B) en puntenkoers (junioren A) op het programma.


Ogenblik a.u.b. ...