U bent hier: Home › Nieuws › Nieuwsoverzicht Actieve bezoekers: 92, waarvan 0 geregistreerd en 92 gast(en).

Nieuwsoverzicht - alle nieuwsitems op rij

Algemeen Nieuws: Dag 2 van het NK: weer een podiumplaats voor Marit!
   (11-05-2018, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

Ook op de tweede dag van het NK reden de Edese rijders uitstekend. Marit van Beijnum reed een uitmuntende 1000 meter en werd tweede, achter Anna van de Bos. Voor de sprintster pur sang was dit een uitstekende prestatie!

Jelle Stienstra haalde de halve finale van de 1000 meter en werd 13e. In de afvalkoers werd het een spannende strijd waarbij er flink geduwd en getrokken werd. Jelle hield zich echter prima staande en werd door een aantal keren zeer alert te zijn, 9e. Bauke van Beek werd in dezelfde categorie 29e.

Voor Jasmijn Hiddink was het een prima dag met een 23e plaats op de 1000 meter en een 23e plaats op de afvalkoers. Bij de heren werd Chaim Boer 15e op de 1000 meter. Michael den Draak Borm was snel weg in zijn 1000 meter serie, maar viel helaas in bocht twee waardoor hij de wedstrijd moest verlaten. Hij eindigde als 18e. Chaim sloot de dag af met de puntenkoers. Ook hij kwam helaas ten val nadat een tegenstander voor hem was gevallen waardoor Chaim moest uitwijken en de boarding in vloog. Na een knappe inhaalactie kwam hij weer in het peloton en werd 11e.  

Morgen is de laatste dag van het NK, met de wegwedstrijden. De deelnemers rijden een one lap, een puntenkoers en een 100 meter sprint.


Ogenblik a.u.b. ...