U bent hier: Home › Nieuws › Nieuwsoverzicht Actieve bezoekers: 83, waarvan 0 geregistreerd en 83 gast(en).

Nieuwsoverzicht - alle nieuwsitems op rij

Algemeen Nieuws: Dag 3: NK Weg met wederom goud voor Marit van Beijnum
   (12-05-2018, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

Op de derde dag van het Nederlands Kampioenschap Inline-skaten in Heerde, was het de beurt aan de weg onderdelen. Op de zonnige zaterdag stonden een One lap, een puntenkoers en de 100 meter op het programma. Voor Marit van Beijnum werd het een succesvol vervolg van het NK op de piste. Na een gouden (500 meter sprint) en zilveren (1000 meter sprint) medaille op de piste-onderdelen reed ze vandaag twee keer naar het goud!!! Zowel op de One Lap als de 100 meter was ze oppermachtig. Ze schoot weg bij de start en wat haar tegenstandsters ook probeerden, niemand kwam bij haar in de buurt. Marit heeft met haar fantastische optreden op het NK ook voldaan aan de kwalificatie-eisen voor het EK en WK later deze zomer. Daar zijn we uiteraard supertrots op! Een WK mogen rijden in eigen land is een geweldig vooruitzicht.

Ook de andere EIJV’ers deden het vandaag uitstekend op de weg. Debutante Jasmijn Hiddink reed haar beste klasseringen met een 20e plaats op de 100 meter en een 21e plaats op de puntenkoers. Bij de junioren B reed Jelle Stienstra bijzonder sterk in de loodzware puntenkoers en werd 12e, voor Bauke van Beek die als 16e eindigde. Michael den Draak Borm kwam na zijn val gisteren, vandaag alleen op de 100 meter uit en deed dat met een 11e plaats. Ook Chaim Boer deed het uitstekend door op de 100 meter als 6e te eindigen. Op de puntenkoers & de One lap werd hij 13e.

Na drie dagen NK mogen we wel zeggen dat alle rijders van de EIJV goed hebben gepresteerd zowel op de weg als op de piste!

Alle uitslagen op: https://www.schaatsen.nl/kalender/2018/5/nk-baan-weg/


Ogenblik a.u.b. ...