U bent hier: Home › Nieuws › Nieuwsoverzicht Actieve bezoekers: 73, waarvan 0 geregistreerd en 73 gast(en).

Nieuwsoverzicht - alle nieuwsitems op rij

Algemeen Nieuws: Gouden Marit van Beijnum naar het WK Inline-skaten
   (14-05-2018, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

Drie dagen lang was het tijdens het Hemelvaartweekend genieten van de wedstrijden en het prachtige weer in Heerde tijdens het Nederlands Kampioenschap Inline-skaten Baan/Weg. Daar werden niet alleen nationale titels verdeeld, het toernooi was ook een selectiemoment voor het WK Inline-skaten. De Bennekomse Marit van Beijnum won drie nationale titels en werd tweede op de 1000 meter. Daarmee heeft ze zich rechtstreeks geplaatst voor het WK Inline-skaten dat deze zomer in haar thuisprovincie Gelderland plaatsvindt.

Marit van Beijnum begon donderdag als grote kanshebber aan de 500 meter op de piste. De afstand waarop ze dit seizoen al heeft bewezen de favoriete te zijn door alle 500 meters te winnen. Haar geheime wapen is een fantastische start waarna ze een dikke voorsprong neemt op alle rijdsters in de baan. Niemand kan tippen aan haar snelheid waardoor ze op de eerste afstand direct een gouden medaille pakte. Op de tweede dag werd ze verrassend tweede op de 1000 meter.

Fenomenale 100 meter

 De laatste dag ging het NK verder op de weg. Marit verdedigde haar titel op de One lap, de discipline waarbij rijders een ronde op volle snelheid volbrengen. Ook hier was Marit bijzonder snel weg en niemand kon haar meer achterhalen. Dat leverde het tweede goud op. Op de 100 meter was het eigenlijk vooraf al duidelijk dat ze de snelste zou zijn, maar het moest nog wel ‘even’ gebeuren. Een diskwalificatie door een valse start of het overschrijden van de lijn kan zo gebeuren. Marit bleef echter goed gefocust en liet zich niet gek maken. Met overmacht won ze ook de laatste afstand waardoor ze met drie gouden en een zilveren medaille naar huis mocht.

Goede resultaten EIJV

Naast Marit, die tegenwoordig traint bij RTC Midden Nederland, waren er nog vijf andere EIJV’ers naar het NK gekomen. Debutante Jasmijn Hiddink reed als een van de jongste deelnemers haar beste uitslag op de 100 meter met een 20e plaats. Bauke van Beek eindigde als 16e op de puntenkoers op de weg. De sterke Jelle Stienstra reed vrijdag een fantastische puntenkoers met een 8e plaats. Chaim Boer werd 6e op de 100 meter net voor Michael den Draak Borm die 11e werd. Twee dagen NK op de piste en één dag op de weg leverde voor de Edese IJsvereniging vele blije gezichten, vermoeide spieren, stevige duels, vriendschap, goede resultaten en drie gouden en een zilveren medaille op!


Ogenblik a.u.b. ...