U bent hier: Home › Nieuws › Nieuwsoverzicht Actieve bezoekers: 32, waarvan 0 geregistreerd en 32 gast(en).

Nieuwsoverzicht - alle nieuwsitems op rij

Algemeen Nieuws: Goede resultaten in Zwaagwesteinde
   (11-06-2018, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

Zes rijders van de EIJV stonden afgelopen zaterdag aan de start in Zwaagwesteinde. In alle vroegte vertrokken ze uit Ede voor de vierde KNSB baanwedstrijd. De wedstrijd begon in de regen, maar eindigde met een heerlijk zonnetje op de mooie piste van skeelervereniging IDS.

Marit van Beijnum stond wederom op het podium en won brons op de 500 meter, achter de Oostenrijkse topper Vanessa Herzog en Elisa Dul. Marit voert door haar overwinning nog steeds het klassement op de sprintafstanden aan.

Het was ook het eerste weekend dit seizoen dat de pupillen mee mochten doen aan de landelijke baan. Isa Leroy liet zich direct van voren zien door op de 500 meter derde te worden. In het klassement staat ze zesde. Jasmijn Hiddink werd als jongste deelnemer in haar categorie tweemaal negentiende op de 500 meter en de afvalkoers.

Bij de heren reed Jelle Stienstra een ijzersterke wedstrijd door in de afvalkoers steeds attent mee te sprinten. Hij finishte als vierde. Door een zesde plaats op de afvalkoers eindigde hij als vijfde in het klassement. Op de 500 meter werd hij zesde. Bauke van Beek werd in dezelfde categorie tweemaal zeventiende.


Ogenblik a.u.b. ...