U bent hier: Home › Nieuws › Nieuwsoverzicht Actieve bezoekers: 35, waarvan 0 geregistreerd en 35 gast(en).

Nieuwsoverzicht - alle nieuwsitems op rij

Algemeen Nieuws: Isa Leroy wint zilver op Nationaal Pupillen Toernooi
   (17-06-2018, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

Afgelopen weekend werd in het zonnige Purmerend het Nationaal Pupillen Toernooi gehouden, het officieuze NK Inline-skaten voor kinderen tot 12 jaar. Vijf rijders stonden er namens de Edese IJsvereniging aan de start.

Isa Leroy won de 500 meter bij de oudste categorie, de pupillen 1 en werd tweede op de afsluitende puntenkoers. Daarmee werd ze tweede in het eindklassement. Isa was vooraf behoorlijk zenuwachtig omdat ze moest uitkomen tegen de sterkste meiden van Nederland. In de series was ze overduidelijk de snelste, maar in de halve finale kwalificeerde ze zich als derde. Bij de opkomst voor de finale kwam ze zelfverzekerd de baan op en nam vanaf de start de koppositie. Angel Daleman en Donna Noor Gemser kwamen nog heel dichtbij, maar Isa kwam als eerste over de finish met beide handen in de lucht. Een mooie en zwaar bevochten overwinning voor Isa.

Ook haar broertjes Twan (5e) en Mart (8e), Niels Hiddink (10e) en Niels Teunissen (21e) deden het uitstekend op het hoogste skeelerniveau. Het is bijzonder dat er zoveel jonge pupillen uit Ede zijn die goed mee kunnen komen op landelijk niveau. Dat belooft nog wat voor de toekomst!


Ogenblik a.u.b. ...