U bent hier: Home › Nieuws › Nieuwsoverzicht Actieve bezoekers: 20, waarvan 0 geregistreerd en 20 gast(en).

Nieuwsoverzicht - alle nieuwsitems op rij

Algemeen Nieuws: Otterlose skeelerronde: Juweel van de skeelersport
   (21-07-2018, door: Hans Silvis)

Op 14 juli werd de 32e skeelerronde van Otterlo gehouden. Het is de eerste keer dat de EIJV hier nauw bij betrokken is. Dit op verzoek van het skeelercomité Otterlo zelf. Al snel was er sprake van een goede samenwerking en werd met voortvarendheid een mooi programma gemaakt. Het bestuur van de EIJV heeft het een eer gevonden hier aan mee te werken.

Uniek middagprogramma: wedstrijden en clinics
Mede door het mooie weer was het  de hele dag genieten in Otterlo. Er werd fanatiek gesport en de sfeer was opperbest. Landelijk wordt de skeelerronde van Otterlo gezien als een goed voorbeeld hoe de skeelersport gepromoot kan worden. De EIJV had een grote inbreng door het middagprogramma te vullen met wedstrijden voor de  pupillen, jeugd en masters en een clinic voor de jongere kinderen.

Bij de marathon in het middagprogramma werd Isa Leroy tweede in haar klasse, zelfs na een harde val. Moses de Jong reed lange tijd alleen, maar zette toch door en werd in zijn klasse zesde. Jelle Stienstra reed bij de junioren/masters lange tijd actief mee aan de kop van het peloton, maar moest drie ronden voor het einde de inspanning bekopen en het peloton laten gaan. Toch super gedaan. Naast de winnaars werden er bij de kinderen aanmoedigingsprijzen uitgereikt, wat zeer op prijs werd gesteld.

De belangstelling voor de clinic was overweldigend  (meer dan 60 kinderen) en naast Marit van Beijnum en Chaïm Boer was ook Loes Busser (skeelerclub Oost Veluwe) bereid om een deel van de clinic te verzorgen. Deze clinic werd gevolgd door een elfsteden(-stempel)tocht, waarna de deelnemers een medaille kregen.In het programma langs de ronde was er door fietscommissie (fietsen is immers een steunsport bij schaatsen en skeeleren) een fietscompetitie georganiseerd. Hier kon een afstand op een hometrainer worden afgelegd. Bij de dames was junior eijv-er Anna van Meijeren de snelste met 39 seconden (terwijl de snelste tijd van de heren 36 seconden was). Door het gewest Gelderland van de KNSB werden onze trainers Cor Fransen en Derk Poel geëerd met de titel: lid van verdienste. Dit op basis van hun betekenis voor de sport en langdurige inzet (meer dan 25 jaar) als trainer voor de EIJV. Terechte hulde.

Huldiging (schaats)kampioenen
De Olympische schaatskampioenen (zie foto, je kent ze wel) en Jordy van Workum (wereldkampioen skeeleren afvalkoers junioren) werden gehuldigd met een helikoptervlucht en daarna op het podium voor een enthousiast publiek. Er waren wedstrijden van één ronde om de Gouden Luctra (een prachtige gouden hanger) gereden door skeeler- en schaatstoppers bij zowel de heren als dames. Hier moeten de schaatsers het toch afleggen tegen de echte skeeleraars. Marit van Beijnum haalde de finale en werd 4e. Elma de Vries, die haar laatste wedstrijd reed, won de finale en bij de heren werd Ronald Mulder de winnaar van de Gouden Luctra.

Finale KNSB-cup
Zowel bij de dames als de heren werd de finale van de KNSB-cup gereden, de marathon waaraan de gehele Nederlandse Skeelertop meedoet. Er werd dan ook indrukwekkend hard gereden. Chrispijn Ariëns zette helemaal zijn stempel op de race van de heren door in zijn ééntje een ronde voorsprong te nemen.

Voor filmpjes en de vele foto’s verwijzen we graag naar de media als youtube (samenvatting skeelerronde, filmpje clinics, filmpje mini-elfstedentocht), Twitter, Facebook en Instagram. Er is uitbundig verslag gedaan van de dag in de kranten EdeStad en Edese Post, maar ook door andere deelnemende verenigingen zoals SC Gouda en Purmerend. De deelnemers en dus ook de fotografen kwamen uit heel Nederland. Uiteraard verwijzen we ook graag naar de website van de Skeelerronde Otterlo zelf: www.skeelerrondeotterlo.nl, waar sfeerrapportages en uitslagen te vinden zijn.

Dank aan alle sponsoren die dit mogelijk hebben gemaakt!


Ogenblik a.u.b. ...