U bent hier: Home › Nieuws › Nieuwsoverzicht Actieve bezoekers: 104, waarvan 0 geregistreerd en 104 gast(en).

Nieuwsoverzicht - alle nieuwsitems op rij

Algemeen Nieuws: 24 uur skeeleren voor KiKa
   (19-08-2018, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

Vrijdag 31 augustus om 15.00 uur klinkt op drie kilometerbaan in Biddinghuizen het startschot voor alle rijders die 24 uur gaan skeeleren voor KiKa. Twee teams van de Edese IJsvereniging doen mee aan dit skeelerevenement waarbij geld wordt ingezameld voor stichting KiKa.

De Edese IJsvereniging doet al voor de derde keer mee. Dit keer met een extra motivatie om mee te doen. Danique, het viertienjarige zusje van het Edese skeeler-en schaatstalent Marit van Beijnum, is namelijk ernstig ziek. Voor de familie zijn dit zware maanden. Moeder Riekie: “Marit won op het NK drie gouden medailles en twee dagen later bleek het ineens helemaal mis met Danique, ze kreeg de diagnose kanker. Dan staat je wereld op zijn kop kan ik je vertellen.” Inmiddels ondergaat Danique diverse chemokuren in het nieuwe Prinses Máxima Centrum in Utrecht. De eerste vooruitzichten zijn voorzichtig positief, maar ze heeft nog een lange weg te gaan.

Stichting Kika
Helaas kent iedereen wel iemand met kanker. Een nare ziekte die niemand zou mogen krijgen. Elke week krijgen 10 kinderen in Nederland te horen dat ze kanker hebben. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker. Het doel van KiKa is om het genezingspercentage te verhogen naar 95%.

Doneer ook!
De tien rijders van de Edese IJsvereniging hebben allemaal een eigen reden om mee te doen, maar het verhaal van de familie Van Beijnum heeft ze extra gestimuleerd om veel geld voor 24KiKa op te halen. Wil je de Edese IJsvereniging steunen? Dat kan op diverse manieren:

  • Website 24Kika bij een van de deelnemende EIJV-leden (zie hieronder)
  • Koop loten bij een van de deelnemers, een lot kost € 2,50. Op de meeste evenementen (Kelderman Inline Cup, Dave van Dam, trainingen EIJV etc.) kun je lootjes kopen.
  • Koop een fles wijn voor € 9,00 of een doos met 6 flessen wijn voor € 50,00. Per fles/doos gaat een deel naar 24KiKa. Wijn kan besteld worden bij: skeeleren@eijv.nl
  • Bij de Praxis in Ede staan bij de kassa donatiepotjes waar je een contante bijdrage kunt leveren.

En, alle beetjes helpen, dus heb je nog wat klein geld in je portomonee, of heb je lege flessen? Al die kleine beetjes maken samen een mooi bedrag voor 24KiKa. Doe dus mee en help mee om Kinderen Kankervrij te krijgen!

Alle deelnemers kun je hier vinden, je kunt ze rechtstreeks sponsoren:

 

 


Ogenblik a.u.b. ...