U bent hier: Home › Nieuws › Nieuwsoverzicht Actieve bezoekers: 59, waarvan 0 geregistreerd en 59 gast(en).

Nieuwsoverzicht - alle nieuwsitems op rij

Algemeen Nieuws: 1242 kilometer skeeleren voor KiKa
   (02-09-2018, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

 414 rondes, 1242km, 8149 euro, 7 blaren, 2 schaafplekken en een heel goed gevoel.  Dat hielden de rijders van de Edese IJsvereniging over aan 24 uur skeeleren.

Twee Edese teams van elk vijf rijders deden afgelopen weekend mee aan 24KiKa, een skeelerevenement om zoveel mogelijk geld op te halen voor KiKa. “Vooraf zien de rijders er best tegenop, omdat je weet dat je de hele nacht door moet en je dat echt wel gaat voelen na zoveel rondes. Maar we weten ook dat dit niets is vergeleken met de pijn die veel kinderen met kanker hebben.” aldus Jelle van Beek die het evenement organiseerde voor de EIJV.

Rondes en tijden
24KiKa werd gehouden op de 3 kilometer lange baan van Flevonice in Biddinghuizen. Een prachtig parcours waarop de ruim 400 deelnemers hun kilometers reden. Team 1 met daarin René de Leeuw, Ron Goris, Chaim Boer, Bauke van Beek en Jasmijn Hiddink reed 235 rondes. Toevalligerwijs ook het wedstrijdnummer van Jasmijn, de jongste EIJV-deelnemer. Team 2 bestaande uit Frits van der Kolk, Hans Silvis, Fleur Koopman, Marit van Andel en Danique Schut reed 179 rondes. Daarmee werden ze van de 73 deelnemende teams 8e en 31e. Bauke van Beek reed de snelste ronde 4.55.950, de dertiende tijd van alle deelnemers.

€8194 voor KiKa
De rijders van de EIJV hadden allemaal hun eigen motivatie om mee te doen, maar toen ze hoorden dat het zusje van een van de leden ziek was, was dat een extra motivatie om veel geld in te zamelen. In totaal haalden ze €8194 op. Dit deden ze door veel loten en wijn te verkopen en sponsoren, familie en vrienden te vragen om een donatie. Het evenement leverde in totaal €126.584 op voor meer onderzoek naar kinderkanker. Een record!


Ogenblik a.u.b. ...