U bent hier: Home › Nieuws › Nieuwsoverzicht Actieve bezoekers: 28, waarvan 0 geregistreerd en 28 gast(en).

Nieuwsoverzicht - alle nieuwsitems op rij

Algemeen Nieuws: Bauke van Beek wint in Zeist
   (16-09-2018, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

Goud was er afgelopen zaterdag voor Bauke van Beek door het winnen van de afsluitende puntenkoers tijdens de finale van de Dave van Dam Inline-Cup. Ook de andere rijders van de Edese IJsvereniging reden een goed klassement in de regio-competitie.

Het was prettig skeelerweer in Zeist waar op de 333 meter baan een 1000 meter inline en een puntenkoers op het programma stonden. Op de puntenkoers nam Bauke samen met Richard Oomen een ruimte voorsprong op het peloton en na enkele ronden moest ook Richard lossen. Bauke won met een ronde voorsprong en kwam juichend over de finish: “ik had met Richard afgesproken dat we na de eerste puntenronde zouden demarreren, maar voelde me zo sterk dat ik daarna ook bij Richard kon wegsprinten. Toen ik doorkreeg dat hij niet harder kon, heb ik nog iets aangezet. Ik ben blij met deze overwinning!” In het eindklassement werd Bauke 2e.

Voor de andere Edese rijders, Thea de Groot, Inge Blaakmeer, Niels Teunissen en Jasmijn Hiddink, waren er helaas geen podiumplaatsen afgelopen zaterdag. Wel ontvingen ze een mooie beker voor hun prestaties deze gehele competitie. Met deze wedstrijd is een officieel einde gekomen aan het skeelerseizoen. Over enkele weken beginnen de wedstrijden op het ijs weer. 


Ogenblik a.u.b. ...