U bent hier: Home › Nieuws › Nieuwsoverzicht Actieve bezoekers: 90, waarvan 0 geregistreerd en 90 gast(en).

Nieuwsoverzicht - alle nieuwsitems op rij

Algemeen Nieuws: Marit van Beijnum 11e op Jeugd Olympische Spelen
   (15-10-2018, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

Ede is vanaf deze week weer een olympiër rijker: de Bennekomse Marit van Beijnum mocht Nederland vertegenwoordigen op de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires. De talentvolle Marit reed een 500 en 1000 meter en een 5km afvalkoers bij het inline-skaten. Ze eindigde na drie afstanden als 11e in het gecombineerde klassement.

“De ochtend van de eerste afstand, was ik toch wat meer gespannen dan ik had verwacht. Je weet dat de hele skeelerwereld naar deze wedstrijd kijkt, het is de eerste keer dat inline-skaten op het programma van de (Jeugd) Olympische Spelen staat.” In totaal mochten 14 jongens en 14 meisjes tussen de 15 en 18 jaar deelnemen aan het onderdeel inline-skaten. Marit reed in de tweede serie een snelle tijd, maar het was net niet voldoende om naar de finale te gaan. Op de 5km afvalkoers ging het niet zoals gepland en lag ze er bij de tweede afvalling al uit. Daar baalde ze behoorlijk van.

“De knop moest echt om, want de volgende dag stond mijn afstand (red: 500 meter) op het programma. Dit was meteen ook de laatste wedstrijd van het lange, mooie inline seizoen.” Marit begon op de 500 meter zoals we van haar gewend zijn, met een razendsnelle start, waardoor ze direct op kop lag. In de laatste ronde werd ze nog net ingehaald, maar haar tweede plaats was voldoende voor de halve finale. Daarin stond ze tegenover de snelste dames en uiteindelijk werd ze 8e. “In het overall klassement ben ik 11e geworden. Het was niet helemaal wat ik had gehoopt, maar ik heb super genoten!”

Voor Marit kon het seizoen niet op deze zomer, na een zilveren en drie gouden medailles op het NK, volgde een WK in eigen land met overvolle tribunes tijdens de finales. Ze eindigde in de top10 met als hoogtepunt een 5e plaats op de 100 meter. Ook pakte ze zilver bij de senioren in de landelijke inline competitie. In augustus volgde het EK in Oostende waar ze twee bronzen medailles won. Namens Nederland mocht ze in Buenos Aires als enige dame uitkomen bij het inline-skaten op de Jeugd Olympische Spelen. Wat een sportzomer voor deze 17-jarige talentvolle inline-skater!


Ogenblik a.u.b. ...