U bent hier: Home › Nieuws › Nieuwsoverzicht Actieve bezoekers: 42, waarvan 0 geregistreerd en 42 gast(en).

Nieuwsoverzicht - alle nieuwsitems op rij

Algemeen Nieuws: Inzell 2018: eerste verslag
   (22-10-2018, door: Ronald Visschers)

Hallo Thuisblijvers!

Het 25e! Inzell trainingskamp is weer begonnen. Schaatsen op het snelle Inzell-ijs en mountainbiken in de prachtige omgeving maakt ons allemaal weer blij! Ook een wandeling en genieten van het uitzicht op  een terras is natuurlijk heerlijk ontspannen. Zeker als dat uitzicht een heerlijke apfelstrudl is!

Hieronder het eerste dagverslag van de hand van Niels Hiddink, Wijnand van de Vendel en Theo Guykens

 

Inzell 2018

Het is weer als thuiskomen! De Edese IJsvereniging is voor de 25ste keer voor een trainingskamp in Inzell.

Niels heeft de reis in twee dagen gemaakt. Want 900 kilometer van Ede naar deze Zuid Duitse plaats is toch wel een heel eind!

Hij vindt de Duitse autowegen heel mooi en heeft zich niet gestoord aan de vele “baustellen”. “Daarvoor kijk ik teveel filmpjes

op mijn beeldscherm in de auto”, zegt Niels resoluut!

Edith en Alfons van pension Erica in Inzell heten ons van harte welkom. De sleutels van de kamers worden verstrekt. Daar aangekomen

heeft Niels zijn schaatsspullen uitgepakt en is ’s avonds direct “vrij” gaan trainen. Enigszins gestoord door een keelontsteking.

Dat schaatsen een enkele keer gevaarlijk kan zijn heeft Niels op de schaatsbaan van de Max Aicher Arena ervaren. Iemand van een andere schaatsverenging is op haar achterhoofd gevallen. “En die verenging doen niet aan schaatshelmen zoals wij” zegt Niels, zich van de veiligheidseisen van de EIJV bewust…  “Zelfs twee ambulances waren snel ter plekke” meldt Niels, nog onder de indruk van het gebeuren.

 

Niels is vanmiddag aangekomen. En heeft de Allianz Arena onderweg gezien. Daar waar Bayern München voetbalt. Enkele EIJV-ers hebben op vrijdag aldaar wel 40 minuten in de file gestaan. Niels niet…

Vanochtend zijn de tien EIJV-ers die gisteren de tocht hebben aanvaard, vandaag op de ATB gestapt. Voor Anna van Meijeren is om één minuut over tien in allerijl nog een fiets geregeld. Tsjonge wat was de verhuurster boos dat Anna en Wijnand de euvele moed hadden om één minuut na openingstijd te verschijnen. Hier in Inzell is normaal gesproken iedereen erg vriendelijk en behulpzaam. Maar deze mevrouw… 

Anna en ook Inge Blaakmeer hebben vandaag een wereldprestatie geleverd. De rit van 47½ km was best zwaar door steile hellingen met wel 540 hoogtemeters. Toppers zijn jullie. Het ijsje bij de Italiaan in het centrum van Inzell hebben jullie aan het einde van onze tocht dubbel en dwars verdiend!!!

 

De meeste EIJV-ers echter hebben deze zaterdagochtend in een volgepropte auto plaatsgenomen. ’s Avonds blijkt iedereen veilig aangekomen.

Dat dit niet zo vanzelfsprekend is, werd ons vanochtend duidelijk. Op de groeps-app kwam het bericht binnen dat

één auto getuige was van een aanrijding met behoorlijke impact. Dat gebeurde echt vlak voor hen. De inzittenden zagen het gewoon – nou gewoon - voor hun ogen gebeuren.  Zelfs een traumahelikopter moest er voor de schade-lijdenden aan te pas komen.  Gelukkig zijn onze leden deze dans net ontsnapt…

Wel duurde hun reis langer dan gebruikelijk, maar ook zij waren op tijd voor het avondeten.

 

Tien minuten na het diner mochten we allen in de benedenzaal van ons pension plaatsnemen. Onze voorzitter, Jan Vellinga, heeft een prachtige welkomsfilm verzorgd. Prominente schaatsers, waaronder Anice Das, Ronald  Mulder en onze eigen skeeler-jeugdolympiër Marit van Beijnum,  trainers zoals Johan de Wit en Jac Orie, onze eigen “Olympische” fysiotherapeute Annita van Doorn van MIJN FYSIO PRAKTIJK, ja zelfs onze Edese wethouder van onder andere sportzaken, de heer Peter de Pater, feliciteerden ons met ons jubileumjaar en wensten ons vooral “te genieten” van de komende week.

Iets dat we ZEKER zullen doen in de van onze hoofdsponsor Kelderman Bouw verkregen rode trainingsvesten met opdruk: EIJV 25 jaar Inzell! Hans Koopman, BEDANKT voor dit gulle geschenk!!!

 

Niels Hiddink, Wijnand van de Vendel en Theo Guykens


Ogenblik a.u.b. ...