U bent hier: Home › Nieuws › Nieuwsoverzicht Actieve bezoekers: 34, waarvan 0 geregistreerd en 34 gast(en).

Nieuwsoverzicht - alle nieuwsitems op rij

Algemeen Nieuws: Inzell 2018: tweede verslag
   (24-10-2018, door: Ronald Visschers)

 

Woensdag is de rust en regendag dus het is rustig in Pension Erika. Tijd om even de adminstratie van de verslagen bij te werken. Hieronder het verslag van zondag van uw scribent Hans Koopman en het verslag van maandag van Anne Rittersma:

Zondag 21 Oktober 2018 (Hans Koopman)

Vandaag geen ochtendtraining. Het ontbijt staat gepland voor 9.00 uur en dat betekent dat er lekker kan worden uitgeslapen. Zo begin je een trainingsweek nog eens een keer goed, goed uitgerust en met een moraal waar menig topsporter jaloers op zou zijn.

Het ontbijt is bij Gasthaus Erika altijd top en ieder jaar weer legt gastvrouw Edith uit dat toch echt de meeste zaken op het buffet uit eigen tuin komen of…in ieder geval uit Inzell. Aan het einde van het ontbijt legt Trijnie op de haar bekende wijze uit hoe de dag er uit zal gaan zien. Ze inventariseert wie gaat schaatsen, mountainbiken of wandelen. De leiding van Trijnie tijdens deze Inzell week is erg prettig. Er is aan alles gedacht en als je even wat vergeten bent is Trijnie er weer om je even op de juiste weg te helpen.

Ik ga op de racefiets de omgeving verkennen en vertrek om 10:00 uur. Normaal gesproken buig ik bij het zien van het bordje Amerongse berg af naar links of rechts. Ik doe alles om maar niet te hoeven klimmen. Dat wordt nogal lastig hier in Inzell gezien de enorme bergen die als onneembare vestingen om ons heen liggen. Ik heb me ook niet voorbereid, heb hetzelfde verzet gestoken als thuis. De 24 achter. Mijn inschatting is dat het hiermee tot 15% moet lukken.

Ik vertrek richting Ruhpolding, een mondaine wintersportplaats. Het is te doen denk ik; de eerste 4 kilometer een beetje op en af maar dan gaat het met 12% al flink omhoog. Ik was nog niet warm. Hartslagje 164 en al gelijk de 24 erop; hijgend kom ik boven. Vanaf dat moment ben ik warm en gaat het soepel door naar Ruhpolding, Siegsdorf en weer terug naar Ruhpolding. Want ik wil niet verdwalen.

Toch nog even een extra lusje naar Reit im Winkel (en weer terug uiteraard) en dan weer op naar Inzell. Het viel me erg mee. Ik vraag me echt af waarom ik altijd de Amerongse berg heb gemeden. In totaal 70 kilometer gereden en een kleine 700 hoogtemeters. Tevreden.

In de middag op naar de Max Aicher Arena de training van de jeugd bekijken. Onder bezielende leiding van Hayco en Japke is de jeugd lekker bezig. Er wordt veel op techniek getraind, in groepjes en langs de kant zit Kim met haar telefoon opnames van de trainingen te maken. Die worden later gebruikt voor de video analyses. Het is een genot om te zien hoe de jeugd met elkaar omgaat.

Om een uur of half vier komen de ATB-ers binnen, een groepje van ongeveer 10 man/vrouw die ook hun eerste gezamenlijke fietsrit erop hebben zitten (een kleine 40km met plm. 600 hoogtemeters, pittig genoeg voor de eerste dag). Zondag is veelal de traditionele rit naar Adlgas, koffie en Apfelstrudl gaat er goed in. Daarna buigen de schaatsers af en parkeren de ATB. De fietsers gaan door en -zo verneem ik van hun verslag- rijden via Hammer richting de Zinkopff, een pittige en zware klim. Op zo’n eerste dag is het natuurlijk ook een beetje acclimatiseren dus halverwege deze vermaarde klim buigen de ATB-ers en blijven rondom de berg slingeren. Uit de verhalen hoor ik dat het een prachtige route moet zijn geweest. Moe maar voldaan pakken ze hun welverdiende biertje, het is tenslotte vakantie.

’s Avonds mag ik zelf aan de bak. Geen verzuurde benen gelukkig, maar dat is snel over als we van Hayco en Japke het schema van de training door krijgen.

200, 400, 600, 800, 600, 400, 200 meter steigerungen. Nadat ik dit heb afgerond rijd ik nog wat ronden uit en ga ik van het ijs af. De rest gaat door maar die hebben dan ook geen 70 kilometer in de benen.

Ik kijk nog even naar de ijshockeywedstrijd waar DEC Inzell met gemak de tegenstander verslaat.

En dan op naar de warme maaltijd die vandaag uit schnitzel met pommes bestaat. Met lekker veel mayo want de calorieën moeten weer worden bijgetankt. Ik maak de heren aan tafel opmerkzaam op het feit dat de Formule 1 op het punt van beginnen staat. De dame naast mij, Margreet is groot fan van het programma “Boer zoekt vrouw” en maakt bezwaar tegen het feit dat ik op mijn telefoon de uitzending van de F1 aan ga zetten. En dat onder het eten nota bene; ze heeft gelijk maar als echte Formule 1 fans drukken de mannen door.

Het leidt tot een tegenactie van de dames, die halen er een laptop bij waarop zij gezamenlijk naar de uitzending van boer zoekt vrouw gaan kijken. Theo doet er een schep bovenop en gaat zijn laptop halen die mijn kleine telefoontje gaat vervangen. Om de dames tegemoet te komen gaan we een tafel verder zitten. Ze kunnen niet horen wat de boeren allemaal zeggen…Dat klopt denk ik wel want wij zijn net een klein stel opgewonden kereltjes die Max Verstappen zien opschuiven van plek 18 naar uiteindelijk plek 2. Gebroederlijk sluiten wij de avond in de kelder af met een goed glas wijn. De prestaties van Max worden geëvalueerd en ook de dames vertellen hoe de boeren het hebben gedaan. Op één na kunnen zij zich in de keuzes van de boeren vinden.

Het was een leuke en unieke dag, zo komt er geen tweede.

 

Maandag 22 Oktober (Anne Rittersma)

Vanochtend was het de eerste keer dat we 6:20 opstonden voor de schaatstraining. De groep was eerst een beetje moe. Maar nadat we gerekt en gestrekt hadden, ging de training als nog best lekker. Daarna hadden we  een droogtraining in de lekkere ochtendzon. In de middag kregen wij, voor onze training, een pastasalade gemaakt door Gert. De training ging daardoor erg goed!


Een schaats van Hayco zat los. Deze kon eerst niet gemaakt worden dus Hayco kon zondag niet op het ijs als trainer. Vandaag is de schaats gemaakt! Hayco was opgelucht en dolgelukkig dat hij het ijs weer op kon.


De fietsers gingen vandaag ook weer gemotiveerd weg, kortom het was een prachtige dag! 

 

 


Ogenblik a.u.b. ...