U bent hier: Home › Nieuws › Nieuwsoverzicht Actieve bezoekers: 22, waarvan 0 geregistreerd en 22 gast(en).

Nieuwsoverzicht - alle nieuwsitems op rij

Algemeen Nieuws: Clubkampioenschappen op zaterdag 19 januari, 20.00 uur in Nijmegen
   (16-12-2018, door: Ronald Visschers)

Op zaterdag 19 januari 2019  organiseert de EIJV de jaarlijkse clubkampioenschappen schaatsen. Je kunt je vanaf nu inschrijven.

 

Inschrijven
Aan de clubkampioenschappen mogen alle schaatsleden en natuurijsleden van de EIJV deelnemen. Net als vorig jaar is de eigen bijdrage vastgesteld op 5 euro voor pupillen en 10 euro voor junioren en senioren. Dit bedrag betaal je tijdens de inschrijving via iDeal. Inschrijven kan tot en met donderdag 17 januari via inschrijven.schaatsen.nl. Je KNSB nummer kun je  op de website vinden bij mijn_eijv—>mijn_gegevens (wel eerst even inloggen). Natuurijsleden zonder KNSB nummer kunnen zich aanmelden via een mail aan: clubkampioenschap@eijv.nl . Vermeld hierin je voor- en achternaam, geboortedatum, woonplaats en de gewenste afstandscombinatie.

Afstanden
Bij de clubkampioenschappen kun je per categorie een medaille winnen en rijd je afstanden afhankelijk van je leeftijd. De afstanden zijn conform de adelaarskalender van de EIJV.

Dit zijn de categoriën:

Dames:
300-300: pupillen C en jonger
300-500: pupillen A en B
500-1000: junioren C en ouder

Heren:
300-300: pupillen C en jonger
300-500: pupillen A en B
500-1000: junioren C, B en A
500-1500: senioren en masters

Naast de klassementen per categorie is er dit jaar de mogelijkheid voor Dames pupillen A en B en Heren junioren om mee te strijden om de titel "clubkampioen EIJV". Zij rijden dan dezelfde afstanden als de dames junioren C en ouder (500-1000 meter) en de heren senioren en masters (500-1500 meter). Als je kiest om deze afstanden te rijden, dan rijd je niet in je eigen categorie mee en kom je niet in aanmerking voor een medaille in je eigen leeftijdsklasse. Kies dus bewust!

Praktische informatie
De clubkampioenschappen vinden plaats op zaterdag 19 Januari 2019 20.00 uur in Triavium ijsbaan en evenementen, Van Rosenburgweg 2, 6537 TM Nijmegen. Je moet zelf voor vervoer zorgen, er gaat geen bus. Er is een betaalde parkeerplaats bij de ijsbaan. Langs de Wijchense weg kan je gratis parkeren, het is dan een 5 minuutjes lopen.

Zorg dat je op tijd aanwezig bent en controleer als eerste of je goed op de startlijst staat. Als dat niet zo is, meld dit dan zelf zo snel mogelijk bij een trainer die dan contact opneemt met de wedstrijdleiding.

Zorg dat je een goede warming up doet voor je het ijs op gaat. Je kunt vanaf 20.00 uur ongeveer 10 minuten inrijden. Ga op tijd naar de start en houd je stipt aan de opdrachten van de starter. De wedstrijd duurt tot circa 22.00 uur. We beginnen uiteraard met de pupillen en we gaan er van uit dat die voor 21.00 uur klaar zijn. Zij krijgen direct na hun wedstrijd een herinnering, meld je dus even af voordat je naar huis gaat. De prijsuitreiking vindt plaats bij de seizoenswisse. in het clubhuis in Ede.

We zoeken nog diverse vrijwilligers voor de organisatie: handklokkers voor de tijdwaarneming & hulp-starters die zorgen dat de deelnemers met de goede bandjes en op tijd bij de start verschijnen. Wil je meehelpen? Stuur dan een mail aan 

We kijken uit naar een leuke en sportieve wedstrijd en wensen iedereen veel succes!

Met vriendelijke groet,
namens de TC van de Edese IJsvereniging,

Ronald Visschers en Jeroen Hiddink

 

 

 

 

 


Ogenblik a.u.b. ...