U bent hier: Home › Nieuws › Nieuwsoverzicht Actieve bezoekers: 8, waarvan 0 geregistreerd en 8 gast(en).

Nieuwsoverzicht - alle nieuwsitems op rij

Algemeen Nieuws: Programma skeelerronde Otterlo
   (23-06-2019, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

Op zaterdag 20 juli organiseert de Stichting Skeelersport Otterlo in samenwerking met de Edese IJsvereniging de Skeelerronde Otterlo. Ook dit jaar is het weer een aantrekkelijk programma waarvoor ook de leden van de Edese IJsvereniging van harte uitgenodigd worden. Een impressie van de skeelerronde vind je in dit filmpje dat vorig jaar gemaakt is.

Programma (onder voorbehoud)

12.00-12.30 uur  Wedstrijd G Skaten

12.30-13.30 uur  Open Gelders Kampioenschap Marathon P1 & Kadetten

13.30-14.30 uur  Open Gelders Kampioenschap Marathon Junioren t/m Masters

14.30- 16.30 uur  Clinic en mini-Elfstedentocht voor de Otterlose Jeugd & beginnende jeugd Edese IJsvereniging onder begeleiding van team Reggeborgh

16.30-17.30 uur  Dames A Marathon. Met vele bekende namen.

17.30-18.50 uur: Showtime. Liefst acht vrouwen en acht mannen strijden om de felbegeerde Gouden Luctra Skeeler. Bij de vrouwen zullen de namen van Manon Kamminga, Irene Schouten en Jorien ter Mors niet ontbreken. Bij de mannen zijn de volgende rijders inmiddels al aangetrokken: Ronald Mulder, Michel Mulder, Patrick Roest, Kjeld Nuis, Crispijn Ariëns en Gary Hekman. Ook zullen tijdens Showtime vele bekende rijders gehuldigd worden voor opzienbarende titels die zijn behaald.

19.00-20.00 uur: Heren A Marathon. Ook hier komt de Nationale- en Internationale top aan de start.

Vanaf 20.00 uur een spetterende Feestavond op het Dorpsplein. De toegang tot het grootste Skeelerevenement van Nederland is wederom gratis.De grootste publiekstrekker is zonder twijfel de aanwezigheid van Kjeld Nuis. De sportman van het jaar in 2018 stond torenhoog op het verlanglijstje van de ambitieuze organisatie. Kjeld Nuis won op de Olympische Spelen zowel goud op de 1000 en 1500 meter. Tevens is hij tweevoudig wereldkampioen op de sprint. Ook is Kjeld Nuis in het bezit van het wereldrecord op zowel de 1000 alsmede 1500 meter. Nuis zal via een helikopter vlucht in Otterlo gaan landen.Een andere publiekstrekker is Patrick Roest. De opvolger van Sven Kramer, pas 23 jaar, werd in 2018 en 2019 wereldkampioen allround schaatsen. Een glansrijke carrière ligt voor hem in het verschiet.Uiteraard zullen de broertjes Ronald en Michel Mulder in Otterlo ook niet ontbreken. Zij mogen inmiddels tot de stamgasten genoemd worden.Bij de vrouwen is de grootste publiekstrekker Jorien ter Mors. Zij kent een imposante loopbaan. Drievoudig Olympisch kampioen en drievoudig wereldkampioen sprint. Ook heeft Jorien ter Mors vele gouden medailles bij het short track schaatsen binnen gehaald.


Ogenblik a.u.b. ...