U bent hier: Home › Nieuws › Nieuwsoverzicht Actieve bezoekers: 28, waarvan 0 geregistreerd en 28 gast(en).

Nieuwsoverzicht - alle nieuwsitems op rij

Algemeen Nieuws: Skeelerrecord voor Heideprinses Erica de 44e
   (27-08-2019, door: Kim Hiddink-Schoonderbeek)

“Wat een mooie jurk heeft die mevrouw aan!” zegt een van de deelnemers aan de skeelerwedstrijd wanneer ze de Heideprinses langs ziet zoeven op de skeelers. Je moet maar durven, om met zo’n mooie jurk op de skeelers een rondje te rijden, maar beide Heidehoogheden skeeleren vrolijk een rondje op de baan met de bijna 50 deelnemers aan de Heideweek skeelerwedstrijd. Heideprinses Erica de 44e zet op de 100 meter zelfs een nieuwe recordtijd neer van 19.91.

Na de feestelijkheden is het de beurt aan de jeugd voor hun 100 meter. Dit keer was het zelfs een internationaal gezelschap, want er deden drie Italiaanse skeeleraars mee, die allen op het podium eindigden. Voor veel kinderen waren er toptijden, persoonlijke records of een allereerste keer dat ze meededen aan een skeelerwedstrijd. Snelste dame van de avond was Jasmijn Hiddink met 12.26 (100m) en 31.80 (300m). Bij de heren was Auke-Tjeerd Hiemstra de snelste met 11.71 (100m) en 31.49 (300m). Na de tijdritten reed elke categorie nog een mini-marathon. Vlak daarna barstte het onweer los. De medailles werden daarom in het clubhuis uitgereikt door het bestuur.

Dinsdagavond in de Heideweek is traditiegetrouw de avond waarop de Edese IJsvereniging alle jeugd uitnodigt om mee te doen aan de Heideweek skeelerwedstrijd. Sinds drie jaar maakt deze deel uit van de Kelderman Inline Cup en telt mee voor het eindklassement. De finale van de Kelderman Inline Cup is op vrijdag 20 september. 


Ogenblik a.u.b. ...