U bent hier: Home › Skeeleren › Skeeleren algemeen Actieve bezoekers: 34, waarvan 0 geregistreerd en 34 gast(en).

Skeeleren algemeen

Onze EIJV-skeelerbaan

Onze skeelerbaan is een 400-meter combibaan met een totale oppervlakte van 4000 vier­kante meter. Op de baan wordt in de zomer geskeelerd door wedstrijdrijders en re­creanten van alle leeftijden.
In het midden is er een bin­nen­deel van ruim 2000 vier­kante meter. Op deze midden­baan worden techniek­­trainingen gegeven en kan worden gehockeyd. 
De baan ligt aan de Langekampweg 6 op Sportpark Peppelensteeg, een van de drie grote sportparken in Ede. De baan is op de trainingsuren exclusief geopend voor EIJV-leden.

Er worden gedurende de week verschillende trainingen en lessen verzorgd voor wedstrijd­rijders en toer­rijders, ge­richt op conditie en techniek. Voor goede skeelers/skates en een goed advies verwijzen wij graag naar onze sponsor  Dick Nap. Leden van de EIJV krijgen daar een korting van 10%.

Er is bij de EIJV een gericht lesaanbod op veel niveau’s en bij voldoende belangstelling organiseren wij ook instap­cursussen voor volwassenen. Iedereen (volwassen of jeugd) kan vrijblijvend een paar proeflessen/ proeftrainingen skeeleren bij ons komen meemaken. Op woensdagmiddag is er een instuif voor pupillen; deze hoeven geen lid van de vereniging te zijn.

Aan gezelligheid ontbreekt het ook niet: er is een terras en een gezellig clubhuis. Ook zijn er mogelijkheden om kinderfeestjes te houden op skates.
Het dragen van een helm tijdens het in-lineskaten is verplicht; de EIJV heeft een (beperkte) hoeveelheid skeelerhelmen beschikbaar. Het dragen van pols-, knie- en elleboog­beschermers wordt sterk aangeraden. 

Wil je een keer een proefles volgen, geef je dan op via de aanmeldknop 'PROEFLES' bovenaan deze pagina. In overleg wordt afgesproken op welke datum je voor het eerst kunt deelnemen aan een proeftraining. Als je enthousiast bent geworden kun je direct skeelerlid worden.

Instuifmiddag basisschoolleerlingen 
Op elke woensdagmiddag is er een instuif voor pupillen (basisschoolleerlingen) van 14 – 16 uur; hiervoor hoef je geen lid te zijn. De kosten hiervoor zijn € 15 per 5 keer (5-rittenkaart) of € 30 per seizoen (tarieven 2018). Voor een eerste kennismakings­les kun je op woensdag­middag gewoon langskomen en meedoen, zorg wel dat je er 15 minuten van te voren bent om even kennis te maken. En denk aan een helm...

Clubtrainingen
Voor informatie over onze eigen clubtrainingen (als skeelerlid of algemeen lid EIJV) verwijzen we je naar  deze pagina op onze site. Als je skeelerlid EIJV wordt, kun je ook meedoen aan onze bos- en fietstrainingen op de dinsdag­avond. Bovendien mag je tijdens het schaats­seizoen deelnemen aan onze zaaltraining (elke dinsdag­avond) om zo toch je conditie en lichamelijke flexibiliteit in stand te houden.Laatst gewijzigd op 11-11-2018 12:38:45 - auteur(s): Jelle van Beek


Ogenblik a.u.b. ...