U bent hier: Home › Skeeleren › Skeeleren - wedstrijden › Skeeleren wedstrijdinfo Actieve bezoekers: 84, waarvan 1 geregistreerd en 83 gast(en).

Inline-skaten wedstrijdinfo

Als wedstrijdrijder bij EIJV kun je zelf bepalen aan welke wedstrijden je mee wilt doen. Je schrijft je net zoals bij het schaatsen zelf in. Er zijn verschillende competities waaraan je kunt meedoen:

Daarnaast meten we regelmatig tijdens de trainingen om te weten hoe snel je rijdt. 

Wil je vaker deelnemen aan inline-skatewedstrijden, dan heb je nodig:

  • een lidmaatschap van de EIJV (zie elders op deze website)
  • een wedstrijdlicentie bij de KNSB
  • een transponder voor de tijdwaarneming

Je licentie vraag je zelf rechtstreeks aan bij de KNSB (via Mijn KNSB). Er is sinds kort één licentie voor alle wedstrijddisciplines binnen de KNSB. De wedstrijdlicentie is 1 jaar (365 dagen) geldig. De transponder kan geregeld worden via de EIJV (trainer of coördinator). Het voordeligst is om er een te huren. Dit kost € 25 per seizoen en dit kan bij de EIJV of bij de organisatie van de competitie. Zelf aanschaffen via mylaps is overigens voordeliger als je hem meer dan 1 jaar gaat gebruiken.

Wat kost dat?
Jaarlijks betaal je zelf aan de KNSB voor jouw wedstrijdlicentie. De prijzen staan op de site van de KNSB (Informatie KNSB wedstrijdlicentie). Daarnaast betaal je soms kosten voor een wedstrijd en/of competitie en voor een transponder. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je verenigingskleding van de EIJV moet kopen.

Wat moet ik aan?
Het liefst ziet de EIJV dat je in een EIJV-wedstrijdpak rijdt. Deze kun je kopen via de EIJV (zie onder clubkleding op deze website) op twee momenten in het jaar. Hou de site en onze sociale media in de gaten om de verkoopmomenten niet te missen. Bestellen kan alleen op die dagen en verder niet meer gedurende het seizoen.

Nieuwe licentiehouders kunnen bij de KNSB een rug-/beennummerset bestellen. Deze nummers moeten op jouw wedstrijdpak genaaid worden. Let op: wanneer je bij een wedstrijd zonder rug-/beennummers aan de start verschijnt, dan ben je niet startgerechtigd en mag je niet deelnemen.

Daarnaast is een helm verplicht en raadt de EIJV en de wedstrijdleiding handschoenen/polsbeschermers, elleboog- en kniebeschermers aan. Deze beschermers mogen geen harde, uitstekende delen hebben om verwondingen aan mederijders te voorkomen. Het wil daarnaast ook nog wel eens koud zijn tijdens de wedstrijden en soms sta je lang te wachten. Draag daarom een ritsbroek (overbroek) die je makkelijk aan- en uittrekt en zorg altijd dat je warme kleding bij je hebt. 

De wielgrootte is gemaximeerd per wedstrijdcategorie:

Categorie

Maximale wielgrootte

P4 t/m P2

90 mm

P1, Kadetten

100 mm

Junior A, B, Senioren, Masters

110 mm (125 mm op KNSB-marathons voor Junioren A, senioren en masters)

In welke wedstrijdcategorie zit ik?

Deze indeling gaat naar gelang van geboortejaar. Voor (zomer)seizoen 2017 is dit:

Leeftijd

categorienaam

code heren

code dames

Geboren

6 t/m 7

Pupillen 4

HP4

DP4

in 2010 of later

8 t/m 9

Pupillen 3

HP3

DP3

in 2008 en 2009

10 t/m 11

Pupillen 2

HP2

DP2

in 2006 en 2007

12 t/m 13

Pupillen 1

HP1

DP1

in 2004 en 2005

14 tm 15

Kadetten

HKA

DKA

in 2002 en 2003

16 tm 17

Junioren B

HJB

DJB

in 2000 en 2001

18 t/m 19

Junioren A

HJA

DJA

in 1998 en 1999

20 t/m 39

Senioren

HSC, HSB, HSA

DSA

in 1997 en eerder

40+

Masters

M40, M50, M60

in 1977 en eerder

Tot nu toe hebben wij bij de EIJV alleen bij de jeugd een heel aantal wedstrijdrijders en we zullen dan ook alleen de voor de jeugd relevante indeling beschrijven. Voor de wedstrijdcategorieën Pupillen 2, 3 en 4 worden regionale wedstrijden georganiseerd. Als Pupil 1, Kadet en Junior B kun je deelnemen aan verschillende regionale competitiewedstrijden, maar soms ook aan landelijke KNSB-wedstrijden. In EIJV-verband doen we in 2017, net als in voorgaande jaren, mee in de competitie Midden-Nederland maar je mag met jouw inline-skatelicentie door heel Nederland meerijden met wedstrijden als je voldoet aan de per wedstrijd gestelde voorwaarden.

Contactpersoon
Binnen de Technische Commissie (TC) van onze EIJV is Jelle van Beek verantwoordelijk voor alles rond in-lineskate (skeeleren).
Heb je vragen of opmerkingen, neem dan contact op via of 06 53 23 74 84.Laatst gewijzigd op 31-1-2018 18:10:52 - auteur(s): Jelle van Beek


Ogenblik a.u.b. ...