U bent hier: Home › Schaatsen › Wedstrijdschaatsen bij de EIJV › KNSB-leeftijdcategorieën Actieve bezoekers: 32, waarvan 1 geregistreerd en 31 gast(en).

KNSB-leeftijdcategorieën

Wanneer je deelneemt aan schaatswedstrijden binnen de KNSB-wedstrijddisciplines Langebaan, Marathon en Shorttrack, dan word je ingedeeld in een wedstrijdcategorie. ( Voor skeeleren geldt een andere indeling die je hier vindt. )

Schaatsen: Langebaan, Marathon en Shorttrack

Voor langebaan-, marathon- en shorttrackwedstrijden wordt jouw wedstrijdcategorie bepaald op basis van jouw leeftijd. Daarvoor is de datum 1 juli bepalend. De indeling vind je de desbetreffende pagina van de KNSB. Check wel even of de KNSB de pagina heeft bijgewerkt, soms loopt het daar wat achter.

In wedstrijdaankondigingen zie je vaak dat een aantal categorieën samen wordt genomen. Zo heb je het NK Masters, het gewestelijk kampioenschap junioren B of een pupillenwedstrijd. In het marathonschaatsen zijn er op nationaal niveau naast de wedstrijdcategorieën uit de tabel nog verschillende prestatieniveaus waaraan je deel mag nemen op basis van selectiecriteria. Door deel te nemen aan regionale marathonwedstrijden kun je promotie maken naar de nationale competitie. De minimale leeftijd om aan wedstrijden in een senior-wedstrijdcategorie deel te nemen is 18 jaar. Ook binnen het shorttrack zijn er op nationaal niveau verschillende prestatieniveaus waaraan je deel mag nemen op basis van je tijden en prestaties.

 

 


Laatst gewijzigd op ? door ?


Ogenblik a.u.b. ...