U bent hier: Home › Activiteiten › Veluwe Vallei SkeelerTocht › Historie VVST Actieve bezoekers: 34, waarvan 0 geregistreerd en 34 gast(en).

Historie van de Veluwe Vallei SkeelerTocht (VVST)

De Veluwe Vallei SkeelerTocht (VVST) - het jaarlijkse, door onze club georganiseerde, grote skeeler­evenement - staat open voor ieder­een, niet alleen voor EIJV-leden maar met name voor skeele­raars/in-line­skaters uit ons hele land (en soms komen ze zelfs uit het buitenland). Deze tocht - op een zaterdag in mei of juni - voert je over onze prach­tige Veluwe en door de Gelderse Vallei, waar bij­voor­beeld het riviertje de Grift een markant stukje natuur­schoon vormt.

De Veluwe Vallei SkeelerTocht is voortgekomen uit de Hoge Veluwe skeeler­tocht (HVS). De oorspronkelijke HVS - gedurende de jaren 2002 tot 2009  -  bestond uit een pelotons­tocht en een 'vrije tocht'. In 2012 is de eerste VVST gehouden. De pelotons­tocht kwam te vervallen en er werden toen 3 vrije routes uitgezet. In de jaren daar­­na is dit nog uit­gebreid naar 4 routes en zijn deze routes verder ge­perfec­tioneerd.

De VVST is bedoeld voor de recreant en de lange-afstandsrijder. We hebben de routes nu zodanig 'creatief ge­programmeerd' dat je ze aan elkaar kunt 'schakelen' door op 'routes-kruispunten' even uit de ene route 'te stap­pen' voor een andere route om later weer terug te keren in je 'uit­stap-route' en die te ver­volgen; zo kun je tijdens je tocht nog keuzes maken - naar hoe je benen die dag zijn - inzake de totale lengte die je wilt rijden.

De routes laten je de mooie en afwisselende omgeving van Ede en veel van haar buiten­dorpen zien. Ede is qua grond­oppervlak één van de grootste gemeentes in Nederland met veel natuur­schoon. Het mooie asfalt (daar zoeken we ze op uit) waar­over de routes gaan, laat je daarbij nog eens extra genieten van deze skeeler­tocht.

        

Je tocht begint en eindigt altijd bij ons clubhuis en daarmee worden onze kantine en bar het gezellige ont­moetings­punt voor iedereen. En onder­weg verzorgen we jou op onze foerageer­punten (drinken en eten, in­begrepen in inschrijf­geld) en zorgen gediplomeerde EHBO-ers voor je mocht er iets even iets zijn mis­gegaan.
We bestellen ook altijd mooi weer! Alleen een enkele keer zijn daar wel es wat leverings­probleempjes mee - maar de echte bikkels en ware die­hards malen hier niet om.

Zo ongeveer de volgende routes (links) werden in voorgaande edities gereden:

Begin volgend jaar komt op deze plek de informatie over de VVST van 2017. Hou het in gaten. Maar om alvast een stukje sfeer te proeven kunt je de onder­­staande sites bezoeken:Laatst gewijzigd op 31-1-2018 18:10:53 - auteur(s): Toertochtcommissie EIJV


Ogenblik a.u.b. ...