U bent hier: Home › Schaatsen › Schaatsen algemeen Actieve bezoekers: 14, waarvan 0 geregistreerd en 14 gast(en).

Schaatsen algemeen

Bij de EIJV kun je op elk niveau schaatsen

Van beginnende krabbelaars tot technisch perfectie.... voor elke schaatser is er plek bij de Edese IJs Vereniging. Of je nu jong bent of oud, beginner of gevorderd, bij de EIJV voel je je thuis.

In de winterperiode (okt.-mrt.) hebben we wekelijks 3 trainingsmomenten:

Voor de vrijdagtraining verzorgen we gezamenlijk vervoer per EIJV-bus vanaf ons EIJV-clubhuis: vertrek bus stipt 17:00 uur, terugkomst bus ca. 21:00 uur. Voor de training op maandagavond wordt er gecarpoold. Voor de pupillen hebben we wat handige informatie over het schaatsen bij de Edese IJsvereniging bij elkaar in een boekje gezet. 

Op vrijdag begin avond trainen we met circa 75 leden in diverse trainings­ploegjes van ongeveer 10 schaatsers. Op deze manier kunnen de trainers voldoende aandacht aan je geven. Bovendien word je ingedeeld in een groep van je eigen niveau. Klik hier voor info EIJV Schaatsen in Deventer.
Op de maandagavond trainen we in Nijmegen met ca. 25 schaatsers (volwassenen) in 2 tot 3 trainings­groepen. Vertrek carpool­groepjes zo rond 20:00 uur vanaf verschillende punten in Ede e.o.. Klik hier voor meer info EIJV Schaatsen in Nijmegen.

Als het vriest trainen we uiteraard op onze eigen natuurijsbaan hier in Ede,
en dan is er in principe elke avond van 18:00-19:00u een clubtraining:

Proeflessen: geen lid maar dit toch eens uitproberen? Dat kan 
Meld je aan voor 1 of 2 vrijblijvende proeflessen 
  klik de knop    linksboven op deze site.

En als de vorst echt serieus wordt.... nou dan gaan we als het ook maar even kan, waar het kan en zo vaak het kan met de liefhebbers mooie tochten schaatsen. Bijvoorbeeld in de kop van Overijssel: Belter- en Beulakker­­wiede, Belt-Schutsloot, Blokzijl, Dwars­gracht, Wanneper­veen, Weer­ribben en Kalen­berger­gracht, Ossezijl of Giethoorn - prachtige tochten door de natuur, waar we het jaren later nog over hebben. Samen is het gezelliger en bovendien veiliger.
Verder trekken leden er soms wat verder op uit en gaan naar de Oostenrijkse Weissensee.

Als dit alles je ook trekt? Zorg dan dat je er klaar voor bent..... en verbeter je schaatsslag vooraf door bij ons te komen lessen. Natuurijs is er meestal ineens - je weet het vaak maar kort van te voren - maar zorg dat je er dan ook bij kunt zijn.
Behalve beter leren schaatsen laten we je ook zien op welke schaatsen je misschien beter, prettiger en meer ontspannen kunt rijden. Ons doel is jou plezier te laten beleven aan deze prachtige, oer-Hollandse bezigheid.

En het is nog heel gezond ook!


Laatst gewijzigd op 9-9-2019 23:06:04 - auteur(s): Ronald Visschers & Jop van der Werff


Ogenblik a.u.b. ...